Hirdetés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Laptop 200 ezer árkategóriában
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- MILC felhasználók szakmai topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- Két billentyűzettel indít a beviteli eszközök piacán a be quiet!
- Milyen videókártyát?
- Milyen monitort vegyek?
- Projektor topic
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
L3zl13
nagyúr
válasz
Aprósólyom #36 üzenetére
Vagy átb@sztak, vagy hülyeséget beszélsz.
Ha "előfordul vele" azaz a vinyó hibájából történt a dolog, akkor az garis hiba.
Vagy pedig vezérlő, memória hiba vagy áramszünet miatt tünt el a partició, akkor meg semmi köze a vinyó márkájához... -
MaSzKa
senior tag
válasz
Aprósólyom #36 üzenetére
sztem meg láma vagy
nekem 4éve csak Samsungok vannak és tökéletesen üzelemnek most is
-
Aprósólyom
addikt
Off. Soha nem veszek tobbet Samsung winyót. Ezek szerintnektek nem volt gondotok vele. Az egyikem partíciója elszált, a szervízes azt mondta, hogy előfordul vele is, sajna nem garis hiba. A másik meg olyan mint egy dízelmotor, biztosan szériahibás a motorja, az egész ház rezeg tőle. Nekem csak a régi nagy nevek jönnek be. Maxtor, Samsung kilőve.
-
liksoft
nagyúr
válasz
waterman_ #33 üzenetére
Ez parkolósávos drive. Nincs lehetősége a lemezről "leugrania" a fejnek. Az a rugalmas "pöcök" a fejkábel kivezetését rögzítő műanyag része. A mellette lévő fehér "lemez" légterelő (összes lemez mellett ott lévő lap), formájából meg arra következtetek, hogy a mechanikán belül keletkező port is megfogja. Olyan mint a bal felső sarokban található porpárna.
-
waterman_
aktív tag
nem parkolóvilla, de leemeli a fejet a lemezről. ha figyelmesen megnézed, akkor van a tányér mellett egy fémesnek tűnő csík. szerintem arra ráhúzza a fejvillát, amitől az enyhén megemelkedik, talán tizedmilimétert - már az is elég. aztán pedig a fej kimegy a fémes csík mögötti részre. ott van egy macisajt fomájú műanyag darab egy pöcökkel a végén - a villán pedig a fej mögött közvetlenül van egy kis lyuk. szerintem az a lyuk ráül a pöcökre és ezzel némi tartást ad neki. legalábbis ha messze járok az igazságtól akkor mire lehet jó az a darab műanyag a pöcökkel?
-
G1ant
csendes tag
Igen,néhol jócskán elmarad,de ha megnézed az árakat,akkor láthatod,hogy az 1Tb-os majdnem 2* annyiba kerül,szal ha nem vagy milliomos és sebesség mániás,akkor sztem az F1 750gb-os verzió tökéletes választás
Esetleg érdemes megvárni még a 640Gb-os verziót,mert sztem az is elég jó lesz ár/teljesítmény mutatóban...A 2*1Tb-os Raid tesztre meg én is kíváncsi leszek
-
liksoft
nagyúr
+ WonderCSabo + lúzer
Ahogy később írtam, a Hitachi drive-jai parkoló villásak. A WD esetében csak fényképen pont Itt egy cikkben láttam. A drive jobboldalán középen a narancsos színű műanyag a parkoló villa. (Az összes mai 2,5"-os drive ilyen.) A fejszerelvényen a karok végén egy vékony nyúlvány van, ami rácsúszik a műanyag rámpára a lemezről való kifordítás közben. Így a kart el tudják emelni a lemeztől, és attól messze tudják tartani álló helyzetben. (Honlap részlete magyarázatként.)
-
G1ant
csendes tag
A 750-es ,1Tb-os Samsungnak ugyanazok az adatai 100%-ra,és igen,le van tiltva vmennyi hely,de ugyanúgy 334gb-os tányérok vannak benne...
Hivatalos oldalon is meg lehet nézni,grammra ugyanaz a 2 vinyó...
Ár/teljesítmény arányban sztem verhetetlen a 750-es,jövőhéten rendelek is egyetItt a teszt,ha vkit érdekel:http://www.puissance-pc.net/
Barracuda 7200.11 500gb,Samsung 750gb F1,1Tb F1,WD Raptor 150gb összehasonlítva. -
Geli
senior tag
raid0-ba nem lehet gyenge
Csiszike: nem hiszem hogy kisebb tányérmérettel adnák, hamár ugyanaz a széria
legalábbis remélem hogy nem....régen is volt rá példa hogy letiltottak 20%-ot, hogy akokra legyen a kapacitas mint a többi gyártóé.
Egyébként meg mióta van 250es tányérja a samunak?Azért csinálnának külön egyet?
-
G1ant
csendes tag
-
lúzer
veterán
válasz
WonderCSabo #11 üzenetére
lényeg hogy enélkül a fej a lemezen pihen - hozzáér.
ahogy felpörög, a légáramlat biztosítja a rést a fej és a lemez között -
WonderCSabo
félisten
Mi az a parkolóvilla?
-
Geli
senior tag
Még a sima F1-et se lehet kapni....mióta arra várok
-
TeeJay
félisten
-
kozmate
tag
Én még az 500GB-os F1-eket se láttam egy árlistában se...
-
glutamin
őstag
Én néhány hete vettem egy 500GB-os samsungot. Egyelőre hatalmasnak tűnik a 2x80-hoz képest, de hamar hasznosul. Végre nem kell sűrűn kiirogatni a dolgokat. Pl Tv-ről felévtelhez is jól jön majd.
-
emre33
addikt
Spinpoint F1R
Asszem egy ilyenre be kell neveznem.
Cska kérdés hogy meg lehet-e majd különbőztetni a sima 1TB-tól. -
a technikai részét elhiszem, hisz ez a szakmád
de eléggé el tudom képzelni, hogy statisztikailag annyira alacsony az ilyen hibával jelentkező vincsik száma, hogy nem csak simán olcsóbb enélkül gyártani őkat, hanem aránytalanul drágább lenne a villás hdd. (nem reprezentatív felmérés, de környzetemben még egy HDD se ment tönkre rendeltetésszerű használat közben -villámcsapás végzett egy komplett géppel, de az más.)
persze, Nálad biztos felgyűlnek ezek, és lehet, hogy az összes meghibásodás közül ez a leggyakoribb (nem tudom)
-
liksoft
nagyúr
Nem, mert olyan mértékű a sérülés, hogy szinte vert helyzetből indul az ember. A felhasznált anyag tutira kukába megy, vagy van lejött anyag, vagy nincs. Újat meg nehéz szerezni, hiszen nem kapható a fejlődés miatt. Ha ezt végiggondolod sem nekem, sem a Megrendelőnek nem jó ez a rendszer. Mivel van biztonságosabb, nem tudom felfogni miért nem azt használják. (Csupán gazdasági, hiszen kevesebb darabot kell a gyártás során felhasználni. A Hita is "veszteséges" - náluk parkoló villás a winyó. Hasonló a SMART support a driver-eknél.) Mikor jutunk el oda, hogy kicsi plusszal a tömegeknek is jobb, biztonságosabb legyen? Hidd el, akkor is lesz munkám. Talán pont a nagyobb biztonság miatt. De jobb pozícióból mindenki számára.
-
liksoft
nagyúr
Azért annak örülnék, ha a parkoló villás rendszert végre bevezetné minden gyártó az összes termékére. A kép alapján ez a típus nem ilyen.
Hogy miért? Mert akkor a fej a felülettel SOHA nem érintkezne. Csak légpárnán úszna. A felületi erózió és letapadás miatt igencsak hasznos lenne. (Most is olyan winyó van kéz alatt aminek a feje a parkoló sávon letapadt normál leállításkor, és a repülő test kifordult a következő bekapcsoláskor. Parkoló villa esetén ilyen nincs.)
Új hozzászólás Aktív témák
ph A koreai gyártó mindegyik méretkategóriában jelentett be különleges tárolóegységeket.
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Gyúrósok ide!
- Lexus, Toyota topik
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Ukrajnai háború
- FEJHALLGATÓ / FÜLHALLGATÓ / DAC beárazás
- Laptop 200 ezer árkategóriában
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Delta Force (2024)
- BorosPoH!ár
- További aktív témák...
- 1 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron
- Hibátlan - SEAGATE 2TB ST2000DM008 3.5" 7200rpm 256MB SATA merevlemez
- Hozz a Nyuszi Tárolót? Hozzon! Yó áron érdekel? Persze! WD 2TB LILA (WD22PURZ) INGYÉ FOX-al mégjobb?
- Sandisk 1TB SD kártya
- AKCIÓS - Újszerű 18TB Western Digital HC550, WD HC 550 szerver grade SATA HDD
- Már 25 000 Ft-tól BONTATLAN. Részletfizetés.Gamer szék noblechairs EPIC Mercedes-AMG Petronas
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- Részletfizetés elérhető -noblechairs ICON Series Real Leather Gaming Chair - Midnight Blue/Graphite
- Tenda 4G Simkártyás Router 6hó jótállással!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest