Egyszerűen csak Mi Gaming Laptop a neve a Xiaomi újdonságának

Két modellel is belép a kínai óriás a játékosoknak szánt notebookok piacára.

A Xiaomi első próbálkozása a gamer notebookok piacán a hangzatos nevű, Mi Gaming Laptop sorozata. A 15,6"-es Full HD kijelzővel szerelt termékek (a megjelenítőt 9,9 mm széles káva veszi körül, a színskála lefedettsége pedig 72%), letisztult dizájnt kaptak, a szálcsiszolt alumínium váz minőségérzetet kölcsönöz a bejelentett újdonságoknak, amelyek legvastagabb pontjukon 20,9 mm-esek.


[+]

A gyártó négy RGB zónát alakított ki, ezzel is üzenve a külvilágnak, hogy játékosok a célközönsége a termékvonalnak, illetve ez a színkavalkád még a billentyűzet háttérvilágításában kapott szerepet. Ez utóbbi 30 gombos anti-ghostinggal és öt makróbillentyűvel áll csatasorba.

Körüljárva a Mi Gaming Laptopot, négy USB 3.0 és kettő USB Type-C csatlakozót találunk, másodlagos monitort egy HDMI kimenetre köthetjük, míg a hangkimenetként egy 3,5 mm-es jack aljzatot kapunk. Persze lehet az eszköz saját hangrendszerében is gondolkodni, amely 3 wattos hangszórókkal dolgozik, továbbá Dolby Atmos és Hi-Res Audio minősítéssel is rendelkezik.


[+]

A burkolat alá benézve, a 3+2 hőcsővel operáló, kétventilátoros hűtés tartja kordában a keletkező hőt, amely négy szellőzőnyíláson át távozik a gépből. A hőcsövek alól egy Intel Core i7-7700HQ processzor köszön vissza, míg az alapmodellben a megjelenítés feladatait az NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti MXM-es változata látja el. Ebbe a konfigurációba 8 GB DDR4 memória kerül, míg a háttértárakat a 128 GB-os SSD meghajtó, illetve az 1 TB-os merevlemez képezi. Aki a Mi Gaming Laptop csúcsmodelljére hajt, annak NVIDIA GeForce GTX 1060 VGA kerül a gépébe, 16 GB memória társaságában, továbbá az SSD kapacitása is 256 GB-ra nő.

A Xiaomi Mi Gaming Laptopok április 18-tól lesznek kaphatóak, az alapmodell 960, míg a kínálat csúcsa 1440 dollárba kerül.

Hirdetés