x-3dfx: halvány remények, rengeteg kérdés. Csoda?

Mint arról talán már olvastatok, 27 írországi ex-3dfx szoftverfejlesztő (driver-ek + 3dfx Tools) új vállalkozást indított X3DFX néven.

Küldetésük egy "tudás alapú" innovatív vállalat létrehozása, amely a hosszú évek során szerzett tapasztalataikat hasznosítja, globális szinten, annak érdekében, hogy a legfrissebb technológiai álmok megvalósulhassanak.

Ezzel az "intróval" indult site-juk a múlt héten. Azóta sok minden történt. Például nem tudni ki, de valaki [3dfx és/vagy nVIDIA] rossz szemmel nézte a buzgó, most már munkanélküli mérnököket, így kapásból jogi problémákba ütköztek (a szerződés szövegét böngészve ez valahol nem meglepő.. nem világos, hogy mihez lenne joga egy ilyen cégnek..).

Nem tudni, hogy mi lesz a "buli" vége. Egy biztos: az egész 3dfx ügy a mérnököknek nagyon nem buli. Lehet vitázni, hogy kinek a milyen kártyája a jobb, hogy a "3dfx-esek most végre megkapták", vagy "nVidia rulez!", de itt valahol marhára nem erről van szó. Hogy az ő szavaikkal éljek: "Múlt pénteken még volt munkánk, most nincs. Szerintetek ez vicces?"

A cég küldetését kissé pontosíthatjuk, mert az biztos, hogy céljuk (volt?) a technikai támogatás fenntartása, újabb Voodoo driver-ek kiadása. Ezen kívül még rengeteg más is, amiről addig nem beszélnek, amíg a jogi viták nem rendeződnek. Aki szeretne többet megtudni, olvasgassa a site fórumát, helyenként nagyon érdekes.

Kíváncsian várjuk a fejleményeket, melyekről prompt beszámolunk. Addig is:

www.x3dfx.com

Hirdetés