Wi-Fi nélküli Grantsdale

Noha hivatalosan csak jövő hétfőn mutatkoznak be az Intel új lapkakészletei, a Grantsdale és Alderwood néven is ismert 915 Express és 925X Express, a vállalat – rendhagyó módon – már a bejelentés előtt nyilvánosságra hozta azok specifikációit. A hivatalos műszaki adatok nem tartalmaznak újdonságokat a korábban kiszivárgott és oldalunkon többször is közzétett információkhoz képest, ugyanakkor most bizonyossá vált: az ICH6W déli híd vezeték nélküli access point funkciói még jó ideig nem lesznek kihasználhatók.

Az eWeek beszámolója szerint Wi-Fi hozzáférési pontként csupán a negyedik negyedévtől kezdve használhatóak majd a 915 Express lapkakészletre épülő alaplapok, mert ekkor válik széles körben hozzáférhetővé a funkció használatához elengedhetetlen PCI-bővítőkártya. A déli híd ugyanis csak a vezérlőáramköröket tartalmazza, a rádióchip és az antenna egy külön kártyán kap helyet – ezek sorozatgyártásával azonban késik a vállalat.

Minthogy az ICH6W kizárólag az Intel bővítőkártyán található chippel kompatibilis, az alaplapgyártók nem tudják kihasználni a déli híd rejtett képességeit. Ha Wi-Fi funkcióval akarják ellátni inteles termékeiket, más gyártóktól származó teljes – vezérlőáramköröket és rádiót egyaránt magában foglaló – megoldást kell választaniuk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés