Egyes termékeinél adatvesztésre hívja fel a figyelmet a Western Digital

A vállalat azt ajánlja, hogy ne legyenek internetre kötve a My Book Live és My Book Live Duo eszközök, amíg ki nem derítik, hogy mi történik velük.

A Western Digital egy gyors felhívást intézett a felhasználóihoz, egészen pontosan azokhoz az ügyfelekhez, akik My Book Live és My Book Live Duo eszközt használnak. A szóban forgó termékeknél ugyanis egyre többen kezdenek el arra panaszkodni, hogy eltűnt az összes adatuk, és nehéz átlátni, hogy miért.

Az adatvesztésnek köze lehet ahhoz, hogy az adattárolók csatlakoznak-e a internetre, ugyanis a Western Digital az egyes megvizsgált esetek kapcsán arra a következtetésre jutott, hogy rosszindulatú szoftver általi támadás érhette az eszközöket, amelyeknél a gyári állapot került visszaállításra, és ez letörölte az összes tárolt adatot. Emiatt a cég arra kérte az ügyfeleit, hogy válasszák le az internetre csatlakozó hálózatról a My Book Live és My Book Live Duo eszközeiket, amíg kiderítik, hogy konkrétan mi történhetett.

A My Book Live és My Book Live Duo adattárolók egyébként utoljára 2015-ben kaptak friss firmware-t, azóta nincsenek is támogatva, de a jelenlegi helyzet kellően komoly ahhoz, hogy a cég vizsgálódjon. A fejleményekről a Western Digital később ad további tájékoztatást.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés