USB4 hitelesítésű HUB-vezérlővel állt elő a VIA

A VL830 jelzésű lapka főleg USB Type-C-s dokkolókban találhat otthonra.

A VIA bemutatta az USB4 szabványra építkező HUB-vezérlőjét, amely VL830 névre hallgat. A friss lapka 40 Gbps-os adatátvitelre is képes, de alacsonyabb sebesség mellett támogatja a korábbi USB szabványokra épülő eszközöket is, azaz SuperSpeed (5-10 Gbps), Hi-Speed (480 Mbps), Full-Speed (12 Mbps) és Low-Speed (1,5 Mbps) módban is képes üzemelni, emellett integrált támogatást kínál a DisplayPort 1.4-hez (32,4 Gbps).

A VL830 tervezésénél a VIA a kombinált képességekre koncentrált, így az USB4-es upstream port USB4-et és Thunderbolt 4-et támogató rendszerrel is használható, a downstream USB portok tekintetében pedig egy DisplayPort Alt Mode-ot biztosító Type-C aljzat, illetve öt USB interfész érhető el. Utóbbiak közül az egyik egy 2.0-s virtuális eszközként van implementálva, míg a másik négy USB 3.2 Gen2-ként működik, és ezeknél mindegy, hogy mennyi hagyományos és mennyi Type-C kialakítású, a lényeg annyi, hogy a 3.2-es szabványú downstream portok összesített száma négy lehet.

A VIA a VL830-as vezérlőt a negyedik negyedévben kezdi el szállítani a partnereknek, méghozzá 10 x 10 mm-es FCCSP tokozással. Leginkább USB Type-C-s dokkolók épülhetnek majd rá.

  • Kapcsolódó cégek:
  • VIA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés