VIA C3 már 400 MHz-es FSB-vel

A VIA Eden platformjára épülő mini-ITX rendszerek kicsik, energiatakarékosak, halkak, de nem igazán teljesítménybajnokok. Ezt mindenki elismeri, még a VIA is. Éppen ezért döntött úgy a tajvani cég, itt az ideje a továbbfejlesztésnek.

A VIA CLE266 chipset a DDR200 és DDR266 RAM-okat és a maximum 133 MHz FSB-vel rendelkező C3 CPU-kat támogatja, valamint integrált UniChrome grafikus magot tartalmaz. Az új VIA CM400 fejlesztésű chip azonban elboldogul majd a DDR333 és DDR400 memóriákkal, illetve a 400 MHz-es FSB-s VIA processzorokkal is.

Az új lapkát és a hozzávaló CPU-kat a tajvani cég egyidejűleg vezeti majd be a piacra. További plusz lesz az integrált UniChrome II grafikus chip, amelyet többek között 166 MHz-es mag-órajel, két renderelő pipeline (egyenként két textúrázóegységgel), 8-64 MB memória és a DouView technológia támogatása jellemez majd.

Szó se róla, amennyiben ezek a fejlesztések megvalósulnak, nem árt, ha a konkurens cégek elkezdik komolyan venni a VIA-t, ugyanis a CM400 alapú masina már korántsem az a szerény teljesítményű, belépőszintű vas lesz a halk, kisfogyasztású gépek piacán, bár a Pentium 4, de talán még a gyorsabb Pentium 3-ak territóriumát sem veszélyezteti a VIA új terméke.

  • Kapcsolódó cégek:
  • VIA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés