VIA ARTiGO A1200 passzív mini-PC otthonra és beágyazott környezetbe egyaránt

A VIA már egy ideje nem képes tartani a lépést a legnagyobb processzorgyártókkal, de azért a beágyazott rendszerek világában még mindig erőteljesen jelen vannak, bár sokan azt jósolják, hogy előbb-utóbb ezt a területet is meghódítják majd az ARM-os rendszerek. Azonban, ha továbbra is egy x86-os konfigurációra lenne szükség, akkor érdemes szemügyre venni a VIA legújabb SFF számítógépét, az ARTiGO A1200-at, amely a nem túl ismert Em-ITX szabványú (170 x 120 mm) platformra épül.


[+]

Az apró dobozka magassága mindössze 3 cm (234 x 30 x 124 mm) és szerencsére komponensei teljesen passzív hűtéssel üzemelnek, amely nem csak a zaj szempontjából előnyös, hanem azért is, mert így a ventilátor nem halmozza fel a készülékházban a különböző szennyeződéseket. Lelkét egy 1 GHz-en ketyegő, duplamagos VIA Eden X2 processzor képzi, amely köztudottan nem egy erőgép, de alapvető otthoni, irodai és ipari feladatok ellátására alkalmas. Mellé maximum 4 GB DDR3 (1066 MHz) memória pakolható, az adatok tárolására pedig egy 2,5”-es meghajtóhely áll rendelkezésre.


[+]

Integrált VX900 grafikus egységétől csodát nem lehet várni, de MPEG-2, WMV9/VC1 és H.264 tartalmak hardveres kódolásával azért megbirkózik. Alapfelszereltsége nem tartalmaz vezeték nélküli eszközöket, de opcionálisan a Wi-Fi mellett akár mobil kommunikációra is felkészíthető. Csatlakozói elő- és hátlapján sorakoznak, köztük 4 x USB 2.0 és egy USB 3.0 port, dupla videokimenet (HDMI, D-Sub), 2 x Gigabit Ethernet, két soros port (RS-232), egy fejhallgató kimenet és egy mikrofon bemenet, valamint egy Cfast kártyaolvasó látható.


[+]

A VESA furatokkal is rendelkező ARTiGO A1200-hoz hivatalos vételárat még nem közöltek, de egyes források 300 dollár körüli árcédulát említenek.


[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • VIA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés