Új szívet kapott a Dell játékos notebookja

A Dell már Európában is forgalmazza főként játékosoknak ajánlott XPS M1710 notebookjának megújult változatát. A korábbi Core Duo processzort a Merom magra épülő Core 2 Duo váltja, melynek 2 és 2,33 GHz közötti típusai választhatók a konfigurációba; a 17,1 hüvelykes, 1920x1200 pixel felbontású kijelző meghajtásáról a hagyományokhoz hűen egy GeForce Go 7900 sorozatú grafikus vezérlő gondoskodik.

A billentyűzetet háttérvilágítással is ellátták, ezenkívül 16 LED kapott helyet a házon, melyek pulzálását a felhasználó a zene üteméhez vagy egyes játékok eseményeihez igazíthatja. Említést érdemel a MediaDirect funkció, mely immár nemcsak zenék, videók, fotók elérését teszi lehetővé a fő operációs rendszer indítása nélkül, hanem Microsoft Office dokumentumok és címjegyzékek megtekintésére is használható. A megnyitni kívánt fájlok tetszés szerint lehetnek a winchesteren, optikai lemezen, egy USB-s meghajtón vagy a beépített 5 az 1-ben kártyaolvasóba helyezett tárolón.

A 3,99 kg tömegű, 394 x 287 x 43 mm méretű notebook alapfelszereltségéhez tartozik egyebek mellett a DVD-író, a DVI és SPDIF kimenet, a háromnormás (IEEE 802.11a/b/g) Wi-Fi modul, a 9 cellás akkumulátor, valamint a Windows XP Home, MCE vagy Professional operációs rendszer. Az XPS M1710 kezdőára 1799 euró, de erősebb processzorral, 4 GB RAM-mal, egy 160 GB-os merevlemezzel, Bluetooth modullal és persze az 512 MB saját memóriára támaszkodó GeForce Go 7950 GTX grafikus kártyával gyorsan el lehet érni az 5700 eurós árcédulát is. És ebben még nincsen benne az opcionális perifériák és az extra szolgáltatások, garanciakiterjesztések költsége.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés