Transcend SSD-t a NAS-ba!

A tajvani vállalat 2,5 hüvelykes megoldását nyugodt szívvel nyúzhatjuk éjjel-nappal.

A Transcend egy új, kifejezetten NAS-ba tervezett SSD-jéről, a 2,5 hüvelykes, 1 és 2 TB-os kapacitással készülő SSD250N-ről lebbentette fel a fátylat. A sztenderd SATA csatolót használó adattár vezérlőjéről és a 3D NAND flash lapkák fajtájáról ugyan nem nyilatkozik a sajtóanyag, de az utóbbiak esetében az igencsak korrekt 1000, valamint 2000 TBW-s írástűrésből kiindulva valószínűsítjük a TLC-t.

A szekvenciális olvasás/írás tekintetében eléggé megközelítjük az interfész által szabott korlátokat, hiszen legfeljebb 560/480 MB/s-ra számíthatunk az újdonságtól, ami véletlenszerű (4K-s) lemezműveletek során mintegy 82 000/80 000 IOPS-ot jelenthet. A sebesség minél tovább történő fenntartásában DDR3 DRAM puffer segédkezik, de persze az olyan funkciók sem hiányoznak az eszköz képességei közül, mint az LDPC hibajavítás, a RAID Engine támogatása, az Advanced Garbage Collection vagy épp a hatékony energiagazdálkodásért felelős DevSleep. A szoftveres hátországot az SSD Scope adja.


[+]

A 24/7-es üzemre szánt meghajtók anyagi vonzatait illetően még nincs hivatalos álláspont, de egy osztrák webshopban már láttuk őket listázva 208, továbbá 410 eurós árakon. A garancia 5 éves időtartamra szól.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés