További Foster-es lapok - Iwill, SuperMicro

Pár napja mi is szóltunk arról, hogy a CeBIT többek között a Foster-t támogató lapok első jelenése is volt - akkor egy dual-os TYAN lappal példálóztunk, a TYAN Thunder i860 S2603-mal.

Azonban természetesen nem csak a TYAN-nek van már kész megoldása az Intel új szerver platformját illetően, amelynek eddig egyedüli chipkészle, az i860-as, ahogyan maga a proci is, még bejelentés és persze sorozatgyártás előtt áll, hiszen az Iwill és a SuperMicro is bír Foster-es alternatívával, az Intel referencia board-jairól nem is szólva..

Az Iwill DF400-SN lapja is dual Socket603-as foglalattal készül majd, emellett 8db RIMM slot is fellelhető rajta, amelyből a TYAN-nél ugye egy sem volt, bár tudjuk miért.. És itt mindössze egy Dual-Ultra 160 SCSI controller-t lelni, amíg a TYAN-en ugye.. A 2db 64bit-es, és a 3db 32bit-es PCI slot itt is megtalálható, ahogyan az AGP Pro slot sem marad el. Került a lapra továbbá egy Dual 10/100-as LAN chip is.

A SuperMicro P4DC6 lapja már csak 4db RIMM slot-tal érkezik, emellett azonban szinte alig tér el az Iwill-től, bár itt már négy 32bit-es PCI slot-ot lelni, és a CNR slot sem maradt le..

Mindenesetre a lapok mindegyike már májusban gyártásban lesz, tehát dual Foster-es rendszerünkre már csak néhány hónapot kell várni, ameddig még bőven van idő begyűjteni egy lottó ötöst..

Azóta történt

Hirdetés