Tempós fotónyomtatás a Canon új termékeivel

Az otthonra és kisebb irodákba szánt nyomtatók bejelentéseit tekintve hagyományosan főszezonnak számít az iskolakezdés tájéka, ráadásul a gyártóknak kapóra jön, hogy friss termékeiket a szórakoztatóelektronika mellett a képalkotásnak, számítástechnikának is teret adó berlini IFA kiállításon tárhatják a nagyközönség elé. Így tesz a Canon is, amely saját állítása szerint Európa legnagyobb darabszámban eladott fotóprintereit nyugdíjazza két új modell bemutatásával.

A Pixma család iP4500 jelzésű tagja az iP4300-at váltja, bizonyos beállításoknál akár 58 százalékkal gyorsabb nyomtatást biztosítva. Az új típus felbontása legfeljebb 9600x2400 dpi. A4-es lapokból egy perc alatt maximum 31 fekete-fehéret vagy 24 színeset készít el, míg standard minőség mellett 14,9, illetve 11,7 oldalra csökken a teljesítménye. Egy 10 x 15 cm-es fényképet 21 másodperc alatt vet papírra.


Pixma iP4500

A Pixma iP3300 utódjának, az iP3500-nak a maximális felbontása 4800x1200 dpi. Fekete-fehér A4-es oldalakból percenként legfeljebb 25-öt, színesből 17-et tud elkészíteni, de normál minőségnél persze lassabb: 13,9, illetve 10,4 oldal/perc az idevágó érték. Egy 10 x 15 cm-es fotó nyomtatása 47 másodpercig tart.


Pixma iP3500

Papírok mindkét printer számára adagolhatók felülről és elölről egyaránt, így például fényképek nyomtatásakor nem kell kicserélni a bent lévő lapokat. Az iP4500 ezenkívül automatikus duplex egységet tartalmaz a kétoldalas printeléshez, és arra alkalmas CD-ket, DVD-ket is el tud látni feliratokkal, képekkel. A PictBridge-támogatásnak köszönhetően mindkét modell nyomtathat közvetlenül fényképezőgépről; számítógéphez a bevett USB 2.0 porton keresztül csatlakoznak. A három alapszín és a pigmentalapú fekete tinta külön-külön cserélhető tartályait az iP4500 esetében egy ötödik patron egészíti ki kifejezetten fotónyomtatáshoz szánt fekete festékkel.

A hardver mellé a gyártó a továbbfejlesztett Easy-PhotoPrint EX programot csomagolja, mely tipikus fényképezési hibákat tud akár automatikusan korrigálni. Arcfelismerő algoritmusának köszönhetően portréfotók javítására is képes, úgy szabályozva a kontrasztot, a színegyensúlyt, a telítettséget, az esetleg alulexponált kép(terület)ek fényességét, hogy természetes, az emberi bőr árnyalatainak megfelelő eredmények szülessenek. Optikai lemezek feliratozásában a LabelPrint szoftver működik közre. A Pixma iP3500 és iP4500 szeptemberben kerül az üzletekbe, ajánlott áruk rendre 79 és 99 euró.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Canon

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés