Hirdetés

Szélesedik az Acer TFT-választéka

A nyár közepétől három új szélesvásznú TFT monitorral bővül az európai piac vezető márkái közt számontartott Acer kínálata. Szeptemberig egy 22, egy 24 és egy 26 hüvelykes képátlójú modell érkezik a gyártótól, ezek közül kettő a kedvező árú és rendkívül sikeres, elsősorban otthoni felhasználóknak szánt Value Line termékcsaládot erősíti, egy pedig az irodai használatra fejlesztett Office Line szériát.

A három típusból vélhetőleg legelsőként – információink szerint augusztus elején – befutó AL2216W 22 hüvelykes képátlójú, WSXGA+ (1680x1050 pixeles) felbontású, 5 milliszekundumos válaszidejű panelt fog kapni. A széles képarányú kijelző fényereje 300 cd/m2 lesz, kontrasztaránya 700:1-hez, a panel betekintési szöge vízszintesen 170°, függőlegesen 160°.

Ennél nagyobb, 26 hüvelykes képátlójú monitor lesz az AL2616W típusjelzésű modell; ebbe már WUXGA (1920x1200 pixeles) felbontású, 6 milliszekundumos (szürkeárnyalati) válaszidejű panelt szerel az Acer, melynek fényereje 500 cd/m2, kontrasztaránya 1000:1-hez, betekintési szöge pedig minden irányból 178°.

Mindkét fentebbi modell forgalomba kerül fekete és ezüst színben egyaránt, mindemellett további érdekesség, hogy az Acer ígérete szerint az utolsó negyedévben mind a 22 hüvelykes, mind a nagyobb, 26 hüvelykes típust megújítják, azaz elsősorban kibővítik HDCP- és HDTV-támogatással. Ez amúgy komoly előrelépés lehet, a most bejelentett modellek ugyanis csak analóg bemenettel rendelkeznek...

...nem úgy, mint az Office Line termékcsaládba tartozó AL2423W típus, mely a D-Sub mellett DVI csatlakozással is a számítógéphez köthető. Ez a modell az AL2616W-hez hasonlóan WUXGA felbontású, 6 milliszekundumos panelt kap, ráadásul további paraméterei, azaz a fényerő, kontrasztarány, valamint a betekintési szögek is megegyeznek a fentebb ismertetett típusnál említettekkel. Ehhez a típushoz a három most bejelentett modell közül egyedüliként jár az Acer GridVista konfigurációs szoftver, mely a képtartalom hatékony elrendezését hivatott elősegíteni.

Az Acer új TFT monitorai augusztusnál előbb jó eséllyel nem érkeznek meg hazánkba, a kijelzők itthoni ára ennélfogva egyelőre nem ismert.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés