SanDisk: bővülő pendrive-választék

A SanDisk a CES kiállításon mutatta be újabb USB-s pendrive-jait. A Cruzer Crossfire családot elsősorban játékosoknak szánja, ezt támasztja alá a tárolókra gyárilag feltöltött, elsősorban promóciós célú tartalom is, melyet a tervek szerint időről időre frissítenek. A Crossfire sorozat tagjai PC-re csatlakoztatva használhatók U3 üzemmódban is, vagyis szoftverek telepíthetők rájuk, melyeket közvetlenül a pendrive-ról lehet indítani. A grafikus felhasználói felület, az úgynevezett U3 Launchpad megjelenését ugyancsak a játékosok igényeihez igazították. A Cruzer Crossfire 512 MB, valamint 1, 2 és 4 GB kapacitású változatokban kerül piacra, melyek ajánlott ára az Egyesült Államokban rendre 55, 100, 170 és 330 dollár.

A gyártó egyidejűleg megújította Cruzer Micro és Cruzer Titanium termékvonalát is. Az elegánsabbá varázsolt pendrive-ok mellé mellékelik a Windows 2000-t és XP-t futtató számítógépeken használható U3 alaprendszert, valamint a következő alkalmazásokat: CruzerSync szinkronizációs eszköz, SignUp Shield jelszómenedzser, Skype kliens és Avast víruskereső. Pusztán adattárolási feladatra a pendrive-ok más operációs rendszerekkel is használhatók.

A Cruzer Micro széria márciusban kerül az üzletek polcaira 512 MB, 1, 2 és 4 GB kapacitással; ajánlott ára rendre 50, 100, 160 és 300 dollár. A titánötvözet borítása révén strapabíróbb, emellett 15 MB/s sebességével gyorsabb Titanium család 1 és 2 GB-os modelleket foglal magában; ezek áprilistól vásárolhatók meg 120, illetve 190 dolláros áron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés