Bemutatkozott a legújabb OSVR headset

A HDK2 elérhetősége mellett a Razer a fejlesztőket is támogatná.

A Razer még az előző év elején jelentette be a nyílt formában megvalósuló virtuális valóságot, amelyet OSVR névre kereszteltek el, és jelenleg a konstrukciót a HDK 1.4-es headset képvisel Full HD-s kijelzővel. Ez azonban nem valami sok, ugyanis erre a területre több kell. Emiatt az OSVR fő képviselőjének számító Razer – kihasználva az idei E3-at – bemutatta a HDK 2.0-t

Az új headset fő előnye az elődhöz képest a 2160x1200 pixeles OLED kijelzője, és ezt használja egyébként a kereskedelmi forgalomba szánt Oculus Rift is. Ennek a frissítési frekvenciája 90 Hz-es, illetve az OSVR elkészített egy IQE nevű technológiát, ami arra szolgál, hogy a virtuális valóság egyik problémájának tekinthető úgynevezett screen-door effektet mérsékelje. Utóbbit a legegyszerűbben úgy lehet leírni, mintha a képet szúnyoghálón keresztül nézné a felhasználó, és erre kínál egy speciális blurt a HDK 2.0, ami kezeli a gondot anélkül, hogy növelni kellene a pixelsűrűséget.

A HDK 2.0 100 Hz-es IR kamerát kapott a mozgás követésére, illetve a kijelző előtt kétlencsés rendszer található, így az adott szemnek megfelelően paraméterezhető a fókusz. Ezt +4,5 és -2 között lehet állítani, ami a legtöbb felhasználó számára elég lesz. Természetesen az új hardverrel az OSVR szoftver is fejlődik, de az újításokat általánosan megkapna mindegyik HDK.

Az OSVR bejelentett még egy 5 millió dolláros támogatási rendszert, amire a VR tartalmakat fejlesztő cégek pályázhatnak. Továbbá a konstrukciónak a járulékos előnye, hogy az adott, OSVR támogatást beépítő program esetében a Razer vagy más OSVR-rel kompatibilis headsetet fejlesztő cég nagyobb mennyiségben vesz majd játékokra vonatkozó kódokat a sikeres pályázóktól kompenzálva a fejlesztők felé a támogatással járó fáradalmakat.

Az OSVR HDK 2.0 júliusban lesz megvásárolható 399 dolláros áron, továbbá a HDK 1.4 is megmaradt, amiért 299 dollárt kell fizetni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Razer

Előzmények

Hirdetés