Radeon 9800 Pro utód egy hónapon belül?

Az nVidia az NV35-ös grafikus chippel némileg visszaszerezte megtépázott hírnevét, újra kiegyenlítetté (kiegyenlítettebbé) tette a leggyorsabb és legjobb grafikus kártyáért zajló küzdelmet. Mindezek fényében nem csodálkozhatunk azon, ha az ATI némi finomhangolással és órajel-emeléssel szeretne újabb "ütést bevinni". Ne feledjük, hogy a GeForce FX 5600 Ultra és 5900 Ultra kártyák például jóval gyorsabb RAM-okat használnak, mint az ATi konkurens megoldásai, holott egyik cég sem gyárt memóriachipeket, ezek tehát mindkettejük számára hasonlóan rendelkezésre állnak.

A Radeon 9800 Pro-t váltó R360 kódnevű grafikus chip már augusztus második felében megjelenik, míg a Radeon 9600 Pro utódja az RV360 lesz. Utóbbi teljesítményben megközelíti majd a Radeon 9500 Pro-t (kissé ironikus...). A chipek nevéből kiderülhet, hogy nincs szó nagyobb változtatásokról, csupán az órajelek nőnek és néhány dolgot optimalizálnak a kanadai cég mérnökei.

Az ATI időközben persze fejleszti az R420 GPU-t is, amely éppúgy karácsonyra készülhet el, mint az nVidia csúcstermékei. Az első modellek pedig 2004 elején kerülhetnek majd a boltok polcaira.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés