Profi SSD akár 1,6 terabájtos kapacitással

A Bitmicro Networks flashalapú tárolókat készít, mégpedig nem csupán merevlemezek helyettesítésére alkalmas egységeket, hanem hozzájuk való kereteket és komplett tárolórendszereket is. A vállalat termékei kapacitás és sebesség tekintetében egyaránt az élvonalba tartoznak, és a professzionális felhasználás követelményeihez igazodnak az interfészek is, így a Parallel és Serial ATA mellett van SCSI, SAS, tavaly novemberben pedig bejelentették a Fibre Channel csatolóval ellátott típust is.

A 3,5 hüvelyk széles E-Disk Altima SSD-k legújabb fajtája Ultra320 SCSI interfészen keresztül kommunikál. Az egység SLC NAND flash chipeket tartalmaz, az adatok integritására egyedi hibakorrekciós eljárás felügyel. Emellett fizikai ellenállóképessége is átlagon felüli, az üzemi hőmérséklet például –40-től 85 fokig terjedhet, azaz ipari, katonai jellegű felhasználása előtt sincs akadály.

Az SSD kapacitása 16 GB-tól a normál, 1 hüvelyk magas kivitel esetében 640 GB-ig terjed, a vastagabb változat viszont akár 1,6 terabájt adatot is be tud fogadni. Az átviteli sebesség maximuma 320 MB/s, de tartósan is biztosítható a 230 MB/s érték, és másodpercenként akár 30 000 művelet végrehajtására van mód. Az U320 SCSI csatolós E-Disk Altima mintái a második negyedévben válnak elérhetővé, a tömeggyártást a harmadik negyedévben futtatja fel a Bitmicro.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés