Hirdetés

Processzorok fagyasztását tervezi az OCZ

Az OCZ bemutatta a Cryo-Z névre keresztelt processzorhűtő berendezését, mely várhatóan az extrém tuninggal foglalkozók szívét fogja megdobogtatni. A megoldás előnye, hogy a vízhűtésnél nagyobb hűtőteljesítményt kínál, és a beüzemelése is egyszerűnek mondható. A rendszer a fázisváltás elvén működik, ami annyit tesz, hogy a folyékony freon a hőenergiát elnyelve gáz halmazállapotúvá változik, majd lecsapódva leadja az energiát a méretes hűtőházban. Működés közben ez a folyamat játszódik le sokszor, rendkívül gyorsan egymás után.

A 26 kg-os hűtőrendszer méretes 46 x 21 x 25,6 cm-es házban kapott helyet, a lefogató pedig Intel LGA775, LGA1156 és LGA1366, valamint AMD Socket AM2, AM2+ és AM3 foglalatokra szerelhető fel. A termék addig nem kapcsolja be a gépet, amíg a processzor hőmérséklete -30°C alá nem megy, az üzemhőmérséklet pedig -40 és -55°C között lehet.

Az OCZ Cryo-Z alkalmazásához speciális házra is szükség van, ugyanis ilyen hűtők esetében fennáll a páralecsapódás esélye, amit az alaplap hátuljára szerelhető fűtőelem akadályoz meg. A termék csak a FrozenCPU.com webáruházából rendelhető meg, az ára 380 dollár.

  • Kapcsolódó cégek:
  • OCZ

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés