PowerColor: tisztelgés a Disznónak

Az európai kultúrkörben élők számára talán kissé szokatlan, megmosolyogtató, ugyanakkor kétségtelenül megkapó módon tiszteleg a napokon belül beköszöntő kínai holdújév előtt a PowerColor márkát kézben tartó TUL Corporation. A tajvani vállalat a február 18-án kezdődő újév alkalmával egy limitált szériás, speciális hűtővel ellátott videokártyát bocsát ki: a már jól ismert Radeon X1650 Pro NYÁK-jára ezúttal egy aranyszínű, disznót formázó hűtő kerül, ez az év ugyanis a kínai tradíciók szerint a disznó éve lesz.

A meghökkentő formájú hűtés alatt az a Radeon X1650 Pro videokártya lapul, ami mellesleg a WCG cyberolimpia „hivatalos videokártyája” megtisztelő címet is magáénak tudhatja. A PCI Express x16 csatolású kártya GPU-ja ennek megfelelően 600 MHz-en ketyeg, a 256 megabájtnyi, 128 bites adatsínen csatlakozó GDDR3 memória órajele pedig 700 (effektíve 1400) MHz.

Ted Chen, a TUL Corporation elnök-vezérigazgatója az újdonság bejelentése kapcsán elmondta, hogy még egy olyan gyorsan változó, határokon átívelő világban is, mint a számítástechnika, fontos megőrizni a nemzeti gyökereket, egyben reméli, hogy a disznó éve ezúttal is szerencsét és bőséget hoz a világnak. Amennyiben a PowerColor megőrzi eme tradícióját, úgy jövőre patkány alakú hűtővel felszerelt limitált szériás videokártyák megjelenésére is számíthatunk.

Előzmények

Hirdetés