Szokatlan és kegyetlen drága tévékoncepcióval állt elő a Panasonic

A hordozható, akkus megjelenítő vezeték nélküli úton kapja a tartalmakat az optikai meghajtóval, merevlemezzel és tunerekkel ellátott dobozból.

A Panasonic a nyár folyamán egy kissé szokatlan kialakítású, felépítésű "tv" mutánssal lép színre. A megjelenítő egy 15 hüvelykes képátlóval bíró, 1354x760 képpont felbontású, érintésérzékeny LCD kijelző. Meglehetősen kompakt (382 x 35,7 x 253 mm) és könnyű (1,7 kg), így könnyen hordozható bárhova. Rendelkezik beépített akkumulátorral, amely két és fél órányi működésre elegendő energia eltárolására képes, illetve két darab 800 mW teljesítményű beépített hangszóróval. Megkapta az IPX6/7 minősítést, ami azt jelenti, hogy jól tűri a nedvességet, nem árthat neki, ha ráfröccsen a víz, így akár konyhában vagy fürdőszobában is lehet használni.

Panasonic UN-15 TDX 7
Panasonic UN-15 TDX 7 [+]

Az összes tunert, csatlakozót, valamint egy Blu-ray lemezek kezelésére képes optikai meghajtót, illetve egy 2 TB kapacitású merevlemezt pedig egy külső dobozba "száműztek". A tartalmak Wi-Fi (802.11a/b/g/n) segítségével jutnak el vezeték nélküli úton a megjelenítő eszközre. Az elgondolás az, hogy a felhasználó leteszi a dobozt valahova, elindítja rajta a kívánt tévé műsort vagy filmet, majd hurcolja mindenhova magával a készüléket, és így nem marad le semmiről, még akkor sem ha főznie kell, vagy észébe jut, hogy fürdeni akar, esetleg lemenne a garázsba/műhelybe mókolni valamit a fűnyírón. Ezét a csodáért 130 000 japán jent, azaz közel 340 000 forintot kérnek majd el, ami húsba vágóan nagy összegnek tűnik érte első hallásra, kényelem és sokoldalúság ide vagy oda.

Panasonic UN-15 TDX 7
Panasonic UN-15 TDX 7 [+]

Előzmények

Hirdetés