Okosodó HP hálózatbiztonsági megoldások

A HP hálózati üzletága tegnap bemutatta az egyre erősödő ProActive Defense biztonsági portfólió újabb elemét, a ProCurve Network Immunity Manager 1.0-s verzióját. Az alkalmazás a ProCurve Manager Plus hálózatfelügyeleti rendszer plug-in moduljaként érhető el.

Alapvetően a szabványos sFlow és SNMP protokollokra építve képes begyűjteni és elemezni a hálózat aktív eszközeitől származó információkat, és automatikusan reagál is a fenyegetésekre. A nyilvánvaló veszélyforrások mellett (megkettőzött IP címek, IP spoofing, DNS tunneling stb.) a megfelelő információkat továbbítani képes eszközök forgalmi adatai is nyomon követhetők, így az adatok mennyiségének vagy összetételének (csomagméret, protokollok, kapcsolódási próbálkozások stb.) anomáliái alapján is meghozhatók a hálózat biztonságát fokozó intézkedések. A renitens hálózati állomások karanténba helyezhetők, MAC cím vagy port szerint letilthatók, mód van az adott port sávszélességének korlátozására, mindeközben az alkalmazás riasztja és – például porttükrözés útján – megfelelő adatokkal látja el a rendszergazdát. A szabványos eljárásoknak köszönhetően a Network Immunity Manager nem csupán a ProCurve eszközökkel működik együtt, hanem más gyártók hálózatbiztonsági alkalmazásaival is (pl. Cisco IPS, Fortinet és Sonicwall UTM).

A Network Immunity Manager június 1-jétől érhető el, az 50 eszközre érvényes licenc ára várhatóan 4999 dollár körül alakul. A HP ezzel egy időben jelentette be az új plug-in támogatásán túlmenően is több részletében finomított ProCurve Manager Plus 2.2 alkalmazást, valamint a ProCurve Identity Driven Manager (IDM) 2.2-es verzióját. Előbbi ugyancsak június 1-jétől érhető el, utóbbi a harmadik negyedévre lesz kész – az előző verziók tulajdonosai számára mindkét frissítés ingyenes. A személyazonosság-alapú házirendek készítését és érvényesítését lehetővé tevő IDM 2.2 együttműködik a RADIUS autentikációs szerverekkel, a Microsoft Active Directory címtárral és a Microsoft Network Access Protectionnel is.

A szoftverek mellett a ProCurve egy újabb hozzáférés-vezérlő eszközt is piacra dob Network Access Controller 800 néven. A szintén a harmadik negyedévben debütáló megoldás az IDM-re alapozva szabályozza, hogy mely felhasználók férhetnek hozzá a hálózathoz, és hogyan csatlakozhatnak rá mind vezetékes, mind pedig vezeték nélküli kapcsolatokon keresztül.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés