Hirdetés

Új hűtési kellékek a Zalmantól

A Zalman az elmúlt hónapok nagy számítástechnikai kiállításain több új hűtőt, illetve hűtési kelléket mutatott be, melyek hamarosan valóban megjelennek a piacon. Április végétől lehet kapni új 120 x 120 x 25 mm-es házhűtőjüket, amely a ZM-F3 jelzést kapta. A siklócsapágyas ventilátor fordulatszáma egy ellenállás közbeiktatásával két fokozatban állítható; csendes üzemmódban 900 rpm fordulaton dolgozik 20 dB zajkibocsátás mellett, míg normál sebességen percenként 1800-at pördül és 34 dB zajt okoz. A gyártó a felfogatáshoz rezgésgátló szilikongumi pöcköket mellékel.

Néhány napon belül ugyancsak megkezdődik a ZM-STG1 (Super Thermal Grease) hővezető zselé szállítása is. A nem keményedő, akár hosszabb időn át is felhasználható anyag –45 és 150 °C között őrzi meg stabilitását; hővezető képessége 4 W/mK. Egy üveg tartalma 3,5 gramm.

Korábban már említést tettünk a Reserator és Reserator Plus hűtőtornyokhoz készülő kiegészítőről, amely légárammal teszi hatékonyabbá a hőleadást – most részletekkel is szolgálhatunk. Az eszköz Reserator Fan Kit (ZM-RF1) néven fog piacra kerülni. A 163,5 x 163,5 x 190 mm-es polikarbonát hengerbe egy 140 mm átmérőjű, kéken megvilágított ventilátort helyeznek, mely a hűtőtorony bordáira fújja a levegőt. A szett része egy Fan Mate 2 szabályozó is, így a fordulatszám két lépésben állítható. Csendes üzemmódban a légcsavar percenként 800-at fordul, és 20 dB-es zajszintjével lényegében hangtalan, míg normál fokozatban fordulatszáma 1600 rpm-re, zajszintje 32 dB-re nő. A termék megjelenési idejéről egyelőre nincs információnk.


Azóta történt

Előzmények

Hirdetés