Nem gurulós bőrönd, hanem mutogatással vezérelhető Sony hangláda

A nagy méretű, nagy teljesítményű hangládák korábban inkább csak Dél-Amerikában voltak népszerűek, de mostanra a jelek szerint kezdik meghódítani az egész világot. Egyre több cég fordít komoly figyelmet ezek a masinákra, így például a Sony is, amely jó pár riválisától eltérően hazánkban is elérhetővé teszi e készülékeit.

Sony MHC-GT4D
Sony MHC-GT4D [+]

Az egyik legkülönlegesebb darab a 750 euróba kerülő (pontos magyar ár egyelőre nincs) MHC-GT4D. Mivel szereltek rá kerekeket és egy fogantyút is, ennek köszönhetően úgy hurcolható, mint egy gurulós bőrönd. A fő egysége egy nagy láda, amelyen a CD lemezek kezelésére képes optikai meghajtó, a csatlakozók (USB, analóg, RCA, HDMI) és a kezelőpanel kapott helyet. Jár mellé két kis, kábellel csatlakozó hangszóró, amelyek alaphelyzetben a fogantyún kapnak helyet, de innen le is kaphatóak, sőt a kettőből akár egy nagy hangprojektor is kreálható. A Party Chain funkció és az RCA csatlakozó segítségével több ilyen is összeköthető, amivel értelemszerűen megtöbbszörözhető a hangerő.

Sony MHC-GT4D
Sony MHC-GT4D [+]

Támogatja a Bluetooth vezetéknélküli adatátviteli eljárás használatát, és az USB porton keresztül rádugott külső adattároló eszközökön található audiotartalmak megszólaltatására is képes. A maximális névleges kimeneti teljesítménye 1800 watt, de az ígéretek szerint az integrált Sound Pressure Horn technológia miatt, sokkal hangosabban szól, mint egy ugyanilyen teljesítményű hagyományos eszköz. Az MHC-GT4D egyik különlegessége, hogy a gesztusvezérlés funkció révén úgy is irányítható, ha a felhasználó a levegőben kaszál a kezével. Ezt a vállalat által meghívott DJ élőben is megmutatta, aminek alapján megállapítható, hogy ez a funkció látványosnak látványos, de túl sok értelme azért nincs. Ezen kívül rádugható egy mikrofon is, aminek köszönhetően karaokera is alkalmas.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés