Multifunkciós nyomtatók nagy méretben

A Canon és a Xerox új nyomtatókat mutatott be, melyek főleg a nagyvállalatok számára lehetnek vonzó alternatívák, de a kis- és középvállalkozások is felfigyelhetnek rájuk. Az előbbi gyártó a imageRUNNER ADVANCE 6000 szériát veti be, mely termékcsaládhoz hat új, monokróm modell tartozik. A termékek 6055, 6055i, 6065, 6065i, 6075 és 6075i jelzéssel kerülnek az üzletekbe, és a számozásnak megfelelően 55, 65 illetve 75 lap/perces nyomtatási tempóval rendelkeznek. A berendezések együttműködnek a Canon központi szoftvermegoldásaival, köztük a uniFLOW Output Manager (OM) és az iW360 alkalmazásokkal, valamint kezelik a külső gyártók szoftvereit is.

A Canon iR50xx termékcsaládot felváltó megoldások megkönnyítik az egyidejű feladatok kezelését, továbbá a színes, érintőképernyős felhasználói felület testreszabható, így a munkafolyamatok beállításával gyorsabban érhetők el a megfelelő funkciók. A termékeken található egymenetes, kétoldalas, színes lapolvasóval akár 200 kép/perces sebességgel olvashatók be a dokumentumok, egyszerre akár több rendeltetési helyre is. A berendezések kompatibilisek az Adobe technológiáival, köztük az Adobe PDF, az Adobe PDF/A-1b és a Reader Extensions PDF formátumokkal is. A biztonsági szolgáltatások sem maradtak ki. A Document Scan Lock Kit megakadályozza a bizalmas dokumentumok illetéktelen beolvasását és másolását, továbbá az eszköz biztosítja az integrációt az Adobe LiveCycle Rights Management Server ES alkalmazással, amellyel szabályozható a hozzáférés a közösen használt dokumentumokhoz. A Canon uniFLOW OM szoftveréből elérhető a My Print Anywhere funkció is, melynek segítségével a felhasználók a hálózaton lévő bármely eszközről biztonságosan nyomtathatnak.

Canon imageRUNNER ADVANCE 6000
Canon imageRUNNER ADVANCE 6000 [+]

Az Energy Star tanúsítvánnyal rendelkező imageRUNNER ADVANCE 6000 sorozat modelljei készenléti állapotban mindössze másfél wattal is beérik. Az új Canon nyomtatók elérhetőek lesznek hazánkban is, az árakról azonban nincs információ.

A Xerox 6622-es jelzéssel megjelenő széles formátumú nyomtatója az építőipari tervrajzokhoz vagy látványtervekhez nyújt segítséget. Az új monokróm digitális nyomtató, fénymásoló és lapolvasó megfelel a mérnöki, valamint az építőipari tervező és kivitelező cégek reprográfiai osztályai számára, ahol műszaki rajzokat kell könnyen elérhetővé tenni és gyorsan sokszorosítani.

A berendezés percenként 22 darab A1-es (61 x 91,4 cm) méretű oldal nyomtatására képes, a nyomatok felbontása pedig 600x1800 dpi lehet. A beépített színes lapolvasó 600x600 dpi felbontás mellett szkennel. A színes érintőképernyős felületen ellenőrizhető a beolvasott lapok előnézeti képe, így elkerülhetők a tévedések, és a rossz minőségű vagy a felesleges nyomatok. A termék motorja ugyanaz a Xerox’s FreeFlow Accxes Print Server szoftver, amely a Xerox teljes monokróm széles formátumú termékkínálatának szoftverhátterét biztosítja. A FreeFlow Accxes szoftvernek köszönhetően minden széles formátumú Xerox berendezés ugyanazokkal a vezérlőprogramokkal működik, és azonos szolgáltatásokat nyújt.

Xerox 6622
Xerox 6622 [+]

A Xerox 6622-es megoldás kapható lesz egy- és többfunkciós kiépítésben is. Az előbbi kizárólag nyomtatási szolgáltatásokat kínál, míg az utóbbi lapolvasási és fénymásolási funkciókkal is kiegészül. A termék még ebben a hónapban piacra kerül, az árazásról azonban nem számolt be a vállalat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés