Mechszokásból Radeon RX 570/580-as újdonságokat kapunk az MSI-től

Talán sokunk emlékképeiben elevenen élnek még azok az idők, amikor harci járművek, robotok, netán Mechek díszelegtek a gyártók marketingeseinek jóvoltából, az alaplapok, videokártyák dobozain, erősítve a vevőben, majd tulajdonosban azt az érzést, hogy mennyire gamer alkatrész kerülhet vagy már került a birtokába.

Azt nem tudjuk, hogy van-e ilyen üzenete az MSI újdonságainak, de tény: a manapság játékosoknak szánt megoldások jelen vannak a frissen bejelentett Radeon RX Mech 2 sorozat esetében is, tehát aki arra asszociál a dobozkép alapján, hogy újból a gamer társadalmat szólítja meg a gyártó, nem téved.

A termékcsalád pontos képességeiről bár konkrétumok nem láttak napvilágot, de jó alapot jelentenek a Radeon RX570 és 580 megjelenésekor született hírünk, illetve tesztünk is, illetve sok közös vonást lehet felfedezni az MSI Armor MK2, valamint a hírünk főszereplői között, amit összehasonlításként egymás mellé helyezett képekkel demonstrálnánk.

 

Az MSI Radeon RX 580 Armor MK2 illetve a Radeon RX 580 MECH 2 egymás mellett Az MSI Radeon RX 580 Armor MK2 illetve a Radeon RX 580 MECH 2 egymás mellett
Az MSI Radeon RX 580 Armor MK2 illetve a Radeon RX 580 MECH 2 egymás mellett [+]

Az MSI Radeon RX Mech 2 sorozat tagjai természetesen hőcsöves hűtést kaptak, de a gyártó jelentősen átdolgozta őket. Egyrészt a hőcső GPU felőli vége a négyzetprofilban végződik a még teljesebb hőátadás jegyében, a 6 mm-es hőcsövek hosszát minimalizálták, ezáltal felgyorsul a lamellázatra jutó hő eljutása, míg a lamellák sem merőlegesen állnak az áramköri lapra nézve, így megnövelt hőleadó felület áll rendelkezésre. A szellőztetést két TORX 2.0 ventilátor látja el, amely amúgy az Armor MK2 kártyáknál is jelen volt. Az újdonsághoz hátlap is dukál, ami fontos szerepet játszik a hűtésben, merevíti a termék nyomtatott áramkörét, és persze a minőségérzethez is hozzátesz.

A bejelentett kártyákon is visszaköszönnek az RGB-funkciók, a meglévő rendszerekhez igazítható az MSI logó megvilágításának a színe, de az MSI Gaming App segítségével öt mód közül tehető egyedivé a rendszer.

A két kártyahelyet foglaló termékeken egy DVI-D mellett két HDMI 2.0b és szintén egy pár DisplayPort 1.4. kimenet sorakozik. Az újdonságok július végén jelennek meg a boltok polcain.

Hirdetés