Memória nélküli moduloktól megfosztott AORUS RGB memóriacsomag jön

A Gigabyte rájött, hogy szükség van egy ilyen szettre is, amely olcsóbb lesz a korábban bemutatott verziónál.

A Gigabyte még a nyáron jelentette be első DDR4-es memóriacsomagját, amely kifejezetten gyors, 3200 MHz-es effektív órajelen üzemelő modulokat tartalmazott, és ezek a szabványos 1,2 V helyett 1,35 V-os feszültségen működnek, az időzítésük pedig CL 16-18-18-38 volt. A 16 GB-os szett különlegességének számított, hogy két 8 GB-os memóriamodult tartalmazott két darab RGB Infused Demo modul mellett, amelyek nem is tartalmaztak memóriát. Ez nem tűnik logikusnak, de van értelme, ugyanis az ilyen teljesítményű szetteket jellemzően négy DIMM csatolóval rendelkező alaplapokba veszik a felhasználók, és ha szimplán két modult használnának fel, akkor ezek között rés lenne. Az RGB Infused Demo modulokkal viszont minden DIMM csatoló feltölthető, így a hűtőbordán található RGB LED-ek közel lesznek egymáshoz, ami mutatósabb összhatást eredményez.


[+]

A vállalat most úgy döntött, hogy piacra dobja a fenti, AORUS RGB nevű csomag, RGB Infused Demo moduloktól megfosztott verzióját, vagyis az újdonság technikailag pont ugyanazt kínálja, amit a fenti termék, csak fizikailag is két darab memóriákat tartalmazó modul jár hozzá.

A Gigabyte az árazást még nem hozta nyilvánosságra, viszont elárulták, hogy olcsóbb lesz, mint az eredeti szett. Persze eddig segítség nélkül is eljutottunk volna, de ne legyünk elégedetlenek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés