Multimédiás eszközök a Yakumótól

Piacra kerültek a Yakumo szeptember elején bejelentett multimédiás termékei: a HDD Movie Master egy önálló médialejátszó, melyre számítógépről USB 2.0 interfészen keresztül lehet feltölteni a fájlokat, míg a Movie Mixer egy egyszerű kis eszköz, mely analóg videók digitalizálásában működik közre.

A HDD Movie Master MPEG-1/2 tömörítésű videókat játszik le, ideértve a VCD, SVCD és DVD-Video szabványnak megfelelő adatformátumokat, ezenkívül képes WAV és MP3 hangfájlok megszólaltatására, JPEG képek megjelenítésére is. Kompatibilis a PAL és NTSC szabványokkal, egyaránt kezeli a 4:3 és 16:9 képarányokat. Videokimenetként kompozit, komponens, valamint Scart csatlakozók állnak rendelkezésre, hang esetében analóg sztereó és digitális surround hangzás közül lehet választani, utóbbihoz koaxiális csatlakozó biztosított.

Amint a készülék nevéből sejthető, a tárolásról egy 3,5 hüvelykes merevlemez gondoskodik. A Yakumo 160, 250, 320 és 400 GB kapacitással kínálja a terméket, továbbá winchester nélküli változatban is elérhetővé teszi. A készre szerelt modellek ajánlott ára rendre 149, 169, 199 és 229 euró. A HDD Movie Masterhez a szükséges kábelek és a tápadapter mellett távirányító is jár.

Mindössze 65 x 30 x 20 mm méretű a Movie Mixer, amely kompozit és S-Video (PAL/NTSC) videojelet, sztereó hangot tud fogadni, melyet USB 2.0 portján át továbbít a PC-re. A tömörítésben már a processzornak is közre kell működni, ehhez az ArcSoft ShowBiz DVD 2 szoftver, illetve a rendelkezésre álló MPEG-1/2 kodekek nyújtanak támogatást. A konvertált anyag egyből kiírható CD-re, DVD-re, vagy a mellékelt szoftverrel szerkeszteni is lehet archiválás előtt. A Movie Mixer ajánlott ára 49 euró.

Előzmények

Hirdetés