Még egy Radeonnal egészül ki a jelenlegi kínálat

A múlt héten számoltunk be arról, hogy a Radeon HD 4800 széria egy új modellel egészül ki, és azóta már el is készültek az első darabok. Az AMD azonban gondoskodik arról, hogy ennyivel ne „ússzuk meg” a raktársöprést, így szeptemberben, a DirectX 11-es Evergreen-invázió előtt megjelenik a Radeon HD 4750 is.

A középkategória alját megcélzó termék a 40 nm-es eljárással készülő, RV740 kódnevű grafikus processzort használja, mely 640 shader processzorral és 32 darab Gather4-kompatibilis textúrázó csatornával dolgozik. A GDDR5 szabványú memórialapkák 128 bites buszszélességgel kapcsolódnak a chiphez, az effektív órajelük pedig 3200 MHz lesz. Eddig mondhatni semmi különbség nincs a Radeon HD 4770-hez viszonyítva, azonban ez nincs teljesen így, mivel az új modell magórajele 750 MHz helyett 730 MHz-en üzemel. Mielőtt a rutinos tuningosok szeme felcsillanna, megjegyezzük, hogy a kártya nem rendelkezik külső tápcsatlakozóval, így az órajel emelésére tett komolyabb kísérletek a megfelelő áramellátás hiányában többnyire kudarcba fognak fulladni.

A DirectX 10.1-es API-t támogató, PCI Express csatolóba illeszthető Radeon HD 4750 várhatóan kis mennyiségben kerül a boltokba, az ajánlott fogyasztói ára 80 és 90 dollár között lesz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés