A Media-Tech mobilinternettel és tévézéssel kapcsolatos kiegészítőkkel újít

A Media-Tech ebben a hónapban hat hasznos kiegészítőt jelentett be, melyek a következő hónap közepétől lesznek idehaza elérhetők.

Első termékük az újdonságok sorában az MT4210 3G HSDPA modem. A Windows XP/Vista és 7 operációs rendszerekkel kompatibilis USB stick formájú UMTS/HSDPA modem kártyafüggetlen, maximális átviteli sebessége pedig 3,6 Mbps/384 kbps. Telepítéséhez szokás szerint nincs szükség CD vagy DVD meghajtóra, hanem az USB-s modemektől elvárható módon a driverek magán az eszközön vannak eltárolva. A kiegészítő jó szolgálatot tehet például utazásoknál, ha valamelyik külföldi szolgáltató SIM kártyáját akarjuk igénybe venni internetezéshez. Az MT4210 ajánlott végfelhasználói ára 10 000 forint.


MT4210

Amennyiben nem elégszünk meg az MT4210 által nyújtott le- és feltöltési sebességgel, választhatjuk az MT4211-es 3G HSPA MULTIMODEM USB modellt is. A szintén USB stick formájú, HSDPA, HSUPA és UMTS hálózatokkal kompatibilis modem 7,2 Mbps letöltési és 5,7 Mbps feltöltési sebességet kínál, továbbá kártyafüggetlen, akárcsak kisebb testvére. Említésre méltó különbség még, hogy Windows operációs rendszereken kívül Mac OS-szel és androidos médialejátszókkal is kompatibilis. Plusz funkció, hogy egy kártyaolvasó is található benne, ami micro SD kártyák fogadására képes. Az MT4211 ára 14 000 forint.


MT4211

Továbbra is az USB csatolófelületű kiegészítők terén evezünk az MT4167 típusjelzésű MICRO DVB-T STICK-kel. Mint a nevéből is kiderül, egy egészen apró méretű (20 x 30 x 8 mm), teleszkópos botantennával felszerelt MPEG-4 kompatibilis DVB-T tunerrel van dolgunk, melyből nem hiányoznak az olyan megszokott funkciók, mint az EPG és teletext, a feliratozási lehetőség, továbbá videofelvétel és time shift. A Windows XP/Vista/Win 7 operációs rendszerekkel kompatibilis MT4167 tuner ára 5000 Ft.


MT4167

Az előző tuner kibővített tudású változata következik a sorban, az MT4168 DVB-T NAVIGATOR DUO. Jelen esetben egy méretesebb USB-s DVB-T tunerstickről beszélünk, mellyel egyszerre két tévéadó vételére van lehetőség; az egyiket rögzíthetjük, míg a másikat élőben nézhetjük. Az MT4168-hoz koax csatlakozású antenna és távirányító is jár, ára pedig 8000 Ft.


MT4168

Tévés kiegészítő, pontosan egy külső DVB-T vevő és médialejátszó egyben az MT4165 U-SCREEN LITE, mely SCART és HDMI csatlakozóval kapcsolható a tévéhez, illetve koax S/PDIF kimenetével pedig házimozi erősítőhöz. Egy USB port is helyet kapott rajta, amire pendrive-ot vagy merevlemezt csatlakoztathatunk, erre rögzíthetjük a tévéadást, vagy éppen a rajta található fájlok közül válogathatunk. Médiafájlok kompatibilitása terén elég széles a választék, ugyanis képes dekódolni az MPEG-1/MPEG-2 MP@ML/MPEG-4, MJPEG, AVC/H.264 HP@L4.1 videó- és MPEG-1 Layer 1.2/PCM/DD (AC3), DD+ (E-AC3) hangállományokat, kiterjesztésekből pedig az MKV, DIVX, AVI, FLV, MP4, TS, TRP, TP, MPG, MPEG, MOV, ASF, 3GP, VOB, DAT, MP2, MP3, WAV, WMA és AC3 állományokat ismeri fel. Természetesen feliratozás támogatással is rendelkezik, amennyiben ezek txt, sub, smi, ssa, srt kiterjesztéssel szerepelnek. A médialejátszó részleg a BMP, GIF, JPG, PNG, TIF képfájlokkal is megbirkózik. Az MT4165 ára távirányítóval együtt 11 000 Ft.


MT4165

Végül, de nem utolsósorban az MT4166 U-SCREEN STICKER zárja az újdonságok tárházát. Gyakorlatilag ez az eszköz funkció és tudás tekintetében megegyezik a U-SCREEN LITE változattal, viszont formája miatt inkább rejtett elhelyezésre találták ki. Erről tesz tanúbizonyságot a szabadon lévő SCART csatlakozósor, amivel közvetlenül a tévékészülék SCART bemenetéhez illeszthetjük, valamint a távirányító vevőjének a külön kivezetése (mely sajnos közös az S/PDIF porttal). Ennek ára egy ezressel olcsóbb, azaz 10 000 Ft.


MT4166

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés