Lumix pályázat hetedszerre

Szeptember 19-én került sor a szinte már hagyománynak számító, 7. alkalommal megrendezésre kerülő Lumix Digitális Fotópályázat eredményhirdetésére. A díjazottak a Millenáris Park Csiga galériájában vehették át jutalmaikat, melyek a Panasonic South-East Europe Kft. bocsátotta rendelkezésükre. Idén négy témakörben küldhettek be műveket a pályázók: természet, emberábrázolás-portré, utazás, mindennapi életünk.

A zsűri elnöke, Keleti Éva fotóművész elmondta - idén volt a legnehezebb dolga a bizottságnak a nyertes fotók kiválasztásánál, hiszen minden eddiginél magasabb színvonalú fényképek érkeztek be. A művésznő külön kifejtette örömét azzal kapcsolatban, hogy nem csak profi, hanem amatőr fotósok is szép számmal kerültek a díjazottak közé. A zsűri tagjai Keleti Éván kívül: Szamódy Zsolt (Magyar Fotóművészek Szövetségének elnöke), Szigeti Tamás (MÚOSZ Fotóriporteri Szakosztály elnökségének tagja, a Figyelő c. hetilap képszerkesztője), Radisics Milán (a Magyar Természetfotósok Szövetségének elnöke), Irházy (Birdie) Róbert (az egyik legnagyobb magyarországi képfeltöltő oldal társalapítója).

A Lumix Digitális Fotópályázatra beérkezett közel 25 000 alkotás, melyekre bárki leadhatta szavazatát. A közönség szerint a következő művek bizonyultak a legjobbnak:

Természet: Kvassay György – Őrszem
Emberábrázolás, portré: Balogh Zoltán – Pásztor fiú
Utazás: Varga István – Toszkán tájakon
Mindennapi életünk: Dr. Kocsis István – Maszkolva

A zsűri döntése alapján az abszolút nyertes pályázat az Olasz-magyar esküvő Kőszegen című kép lett. Az alkotó, Vancsó Zoltán a Panasonic South-East Europe Kft. díját, egy Panasonic Lumix DMC-L10-es digitális tükörreflexes fényképezőgépet és egy Leica objektív csomagot vehetett át.

Stark István, a Panasonic magyarországi vezetője átadja a fődíjat Vancsó Zoltánnak
Stark István, a Panasonic magyarországi vezetője átadja a fődíjat Vancsó Zoltánnak (balra)

Az egyes kategóriákban díjazásban részesült munkák és beküldőik:

A kategóriák díjazottjai:
Természet: Kvassay György – Őrszem
Emberábrázolás, portré: Mándi Emese – Hálóóóó!
Utazás: Pádár Piroska – Balatoni ragadozók
Mindennapi életünk: Hartyányi Norbert – Fogadj el!

Különdíjat vehetett át Dezső T. Tamás – „panel#1” című fényképéért.

A zsűri és a közönség is Kvassay György képét ítélte a legjobbnak természet kategóriában
A zsűri és a közönség is Kvassay György képét ítélte a legjobbnak természet kategóriában

Az eseménnyel egybekötött sajtóbemutatón is részt vettek a meghívottak. Habár a G1 hivatalos megjelenésére még várni kell a Photokina -ig, a nyáron bemutatott Lumix DMC-LX3, DMC-FZ28, DMC-FX37, DMC-FX150 gépekből kaphattak ízelítőt az érdeklők. Czinke Csaba termékmenedzser előadásában felvázolta az innovatív újításokat (AF-tracking - AF-követés), és a különböző modellek fejlődését. Az friss modellek és kiegészítőik már Magyarországon is megvásárolhatók. A Lumix Digitális Fotókiállítás díjazott képei megtekinthetők a Millenáris Park Fogadó Épületében, 2008. szeptember 18-tól október 19-ig.

Újdonságok Czinke CsabaCzinke Csaba
Újdonságok                                          Czinke Csaba

Kis ízelítő a kiállításból:

Balogh Zoltán: Pásztor fiú - kozonsegdij,emberabrazolas
Balogh Zoltán: Pásztor fiú - közönségdíj,emberábrázolás

Kvassay György:Őrszem - természet kategória, első helyezett
Kvassay György:Őrszem - természet kategória, első helyezett

Vancsó Zoltán: Olasz-magyar esküvő Kőszegen - Lumix-díj
Vancsó Zoltán: Olasz-magyar esküvő Kőszegen - Lumix-díj

Azóta történt

Hirdetés