A Leadtek előállt egy 4 GB-os GeForce GTX 680 VGA-val

A Leadtek bemutatott egy 4 GB-os GeForce GTX 680-as VGA-t. Az újdonság a referenciakártyák nyomtatott áramköri lapjára épül, ám a gyártó pótolta az eredeti megoldásokról lehagyott fázist, így a VGA-n négy helyett már öt fázis gondoskodik a GPU tápellátásáról. A PCI Express tápkonnektorok változatlanok, így a két darab 6 tűs csatlakozó áll rendelkezésre. A referenciahűtőt sem váltotta le a cég, amit talán illet volna meglépni.

A GK104-es lapkára épülő termék gyári tuningot nem kapott, így a GPU 1536 CUDA magja 1006 MHz-en, míg a 4 GB-os GDDR5 szabványú fedélzeti memória effektív 6 GHz-en üzemel. Az átlagos GPU Boost a megszokott 1056 MHz.

A Leadtek a kártya hátlapján sem változtatott, így továbbra is két darab dual-link DVI, egy 3 GHz-es HDMI 1.4a, illetve egy DisplayPort 1.2 HBR2 interfész található rajta. A memórialapkák sajnos csak a nyomtatott áramköri lap egyik oldalán vannak hűtve, de alapórajelen ez nem okoz majd stabilitási problémákat. Extra tuning során ez persze gondot okozhat, így érdemes lehet a másik oldalra pár extra hűtőbordát vásárolni.

A 4 GB-os Leadtek Winfast GeForce GTX 680 forgalmazása Japánban már megkezdődött. A termék ára az Egyesült Államok valutájára átszámolva 765 dollár.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés