Középformátumú gép a Phase One gyártósorairól is

A Phase One 645DF
A Phase One 645DF
forrás: dpreview.com

A Phase One bemutatta a Mamiya Digital Imaging céggel közösen fejlesztett középformátumú fényképezőgépét. A 645 DF érdekessége, hogy mindkét cég márkanevével forgalomba kerül majd. Az újdonságba az elődöknél sokkal gyorsabb és fejlettebb automatikus élességállítási rendszer került, képes vakuszinkronizációra akár 1/1600s záridő esetén is, de ezzel még nincs vége: az újdonság kompatibilis a Phase One és a Mamiya AFD csatlakozású digitális hátfalak többségével.

A három objektív
A három objektív
forrás: dpreview.com

A két cég együttműködésre lépett az objektíveket gyártó Schneider Kreuznach-al is, amelynek eredményeképpen bemutattak három fix gyújtótávolságú, nagy fényerejű lencsét is. Az objektívek gyújtótávolságai: 55 mm, 80 mm, 110 mm és mindhárom F2.8-as rekeszérték használatára képes.
Árát tekintve a 645DF az olcsóbb kategóriát képviseli, hiszen  magáért a vázért € 4290-t, a legolcsóbb hozzá való objektívért pedig csekély € 1790-t kell majd fizetnünk. Ezekhez az összegekhez azonban még hozzájön a digitális hátfal ára is, ahol csak pénztárcánk szab határt.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés