Hirdetés

Két új profi LCD-kijelző az Eizo kínálatában

A japán Eizo egy újabb modellel bővíti professzionális LCD-kijelzőinek kínálatát. A 21,3 hüvelyk képátlójú ColorEdge CG210 170 fokos betekintési szöget biztosít, kontrasztaránya 550:1, fényereje 250 cd/m2, reakcióideje 30 ms. Az 1600x1200-as natív felbontás 0,27 mm-es képpontokat takar. A kényelmes használat érdekében a panel dönthető, forgatható, magassága kb. 8 cm-rel állítható, és lehetőség van portré üzemmódban történő használatára is. Ez utóbbi funkció a monitorba épített chip révén a számítógép beállításainak változtatása nélkül is igénybe vehető, a beérkező képet ugyanis egy speciális áramkör forgatja el a panel állásának megfelelően (Active Rotation II). A CG210 két DVI-I csatlakozóval rendelkezik, így analóg és digitális jeleket is képes fogadni, ezenkívül egy USB-hub is helyet kapott rajta.

A monitor gyárilag 2,2 gamma-értékkel érkezik, amelynek értéke 1 és 2,6 között változtatható. Az egyes árnyalatok precíz kezelése érdekében a csatornánként 8 bites jelet (256 árnyalat) egy ASIC 14 bitessé (16 384 árnyalat) alakítja, majd újra 8 bitessé, aminek köszönhetően a gradiensek látható átmenetek nélkül jelennek meg a kijelzőn. A CG210-hez az Eizo ColorNavigator kalibrálószoftverét mellékelik, amely a színhű beállításokat lehetővé tévő mérőeszközökkel is együttműködik. Természetesen mind az alapszínek (vörös, zöld, kék), mind másodlagos színek (cián, magenta, sárga) beállítására lehetőség van, emellett módosítható a fehéregyensúly, a fényerő, a fekete pont és a gamma-érték is. A gyártó a készülékre 5 éves, a panelre és a háttérvilágításra 3 éves garanciát vállal. A ColorEdge CG210 szállítása április elején kezdődik meg, áráról egyelőre nincs információnk.

Azonos optikai jellemzőkkel és külső megjelenéssel bír a FlexScan termékvonal L997 jelzésű tagja. Bár ezt a modellt már január végén bejelentették, szállítása szintén csak április elején indul. Az eltérés a beállítási lehetőségekben mutatkozik meg, mert bár itt is messzemenően testre szabhatók a képi paraméterek (például a színhőmérséklet, a gamma, a fényesség vagy a hat szín független állításával), ez esetben kissé másféle kezelésről van szó.

Az egyéni beállításokon kívül szövegre, képre, filmre és például grafikai munkák esetén szükséges sRGB-megjelenítésre optimalizált sémák biztosítottak, a ScreenManager Pro szoftver segítségével pedig nemcsak bizonyos monitortípusoknál (CRT, LCD) megszokott képminőség emulálható, hanem egyes alkalmazásokra szabott értékek is bevihetők, amelyek alkalmazása aztán automatikusan történik a megjelenített tartalom függvényében. Az Active Rotation II szolgáltatás mellett fejlett kép a képben funkciók állnak az L997 adatlapján. Ez a modell Japánban mintegy 360 000 forintnak megfelelő összegért vásárolható meg.

  • Kapcsolódó cégek:
  • EIZO

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés