Jön az AGP-s GeForce 6600 GT

Az NVIDIA is jól tudja, hogy az AGP ideje még messze nem járt le. Ezért – kihasználva High-Speed Interconnect (HSI) chipjének rugalmasságát – november környékén piacra dobja AGP-csatolóval ellátott GeForce 6600 GT videokártyáit – értesült a The Inquirer. A régebbi interfésszel való kompatibilitás biztosítása bölcs és üzletileg is jövedelmező lépés lehet e mainstream kategóriába tartozó – az NVIDIA szerint egyenesen a GeForce4 Ti 4200-éhoz mérhető sikerre ítélt – grafikus processzor esetében.

A lap szerint a vállalat még dolgozik az ezúttal PCI Express-AGP konverziót megvalósító HSI chippel szerelt kártyák referenciatervein. A csatolótól eltekintve a kártya specifikációi alighanem megegyeznek majd a már ismert adatokkal, noha az SLI mód kihasználására itt nem lesz lehetőség.

Amint az ismert, a GeForce 6600-as chipek 8 pixel futószalagot és 128 bites memóriainterfészt kaptak, 110 nanométeres eljárással készülnek, a támogatott technológiák listáján pedig megtalálható a DirectX 9.0 Shader Model 3.0 és az OpenGL 1.5. A GT modellen a GPU és a GDDR3 memóriachipek egyaránt 500 MHz-en működnek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés