Iwill prömier - tovább az ALi-s úton..

Az Iwill dolgait újabban igyekszünk kiemelt figyelemmel követni, hiszen olyan termékek után, mint a KK266-os is, ez mindenképp jár neki.

Talán már korábban is szóba került, hogy az ALi-nak nem elég a MAGiK 1-es chipset (KA266) sikere (ami azóta, hogy az ASUS is ezt a DDR-es chipsetet preferálja, persze leginkább az ára miatt, egészen nyilvánvaló), és hiába tapasztaltuk meg mi is, hogy a KA266-os nem a sebesség bajnoka (és tapasztaljuk most is épp..), lesz(van) új ALi chipkészlet, SDRAM alapú, és természetesen új Iwill lap is, köré épülő.

A KD266-osnak persze nincs köze a DDR-RAM-okhoz, 3 DIMM slotjába csupán a 164pin-es modulok rakhatók, itt is csupán a terminológia adta lehetőségekkel él ("vissza") a gyártó, hiszen a laikus szemlélő egész biztosan egy kalap alá venné mind a 3 KX266-os lapot, holott csak az egyik full DDR-es közülük..

Az új ALi set egyértelműen a KT133A babérjait szeretné megnyírbálni, amire esélyt maximum az eladásokat tekintve látunk, hiszen a KT133A szerintünk nem leléphető, főleg nem egy ALi részéről, és ebben semmi könnyelműség nincsen.

Az ALi 1649-es chipset feltehetőleg az olcsó lapok chipsetje lesz, olyasmi, mint a KT133E, amit ugyan még mindig nem jelentett be a VIA, azonban a jövő héten érkező vasaink között már szerepel egy ABIT lap, "köré épülő".. (meg más is, de ezt a mást nem szabad elárulnom, mert különben fejemet veszik a srácok.. :)

Mindemellett az KD266 bír pár olyan fícsörrel, amelyeket az Iwilltől egyrészt megszokhattunk, másrészt korrekt lapot előlegeznek, ilyen a Microstepping is.. ISA slot itt már nem lesz, tehát egyértelmű kakukktojás volt a KK266-os, hiszen azóta és azelőtt sem preferálta már az Iwill a dolgot. (egy ideje..)

Azóta történt

Hirdetés