Itt a Sony a6300

A Sony bemutatta a régóta várt és népszerű a6000 utódját, ami az a6300 nevet kapta. A gyártó állítása szerint a világ leggyorsabb autofókusz rendszerével és a legtöbb fókuszpontjával rendelkezik a gép, utóbbi szám szerint 425 fázisérzékelésen alapuló fókuszpontot jelent, amivel gyakorlatilag a teljes szenzort lefedi. Ez több mint hétszeres többlet az elődmodellhez képest. Így az átalakított 4D fókuszrendszer akár 0,05 másodperc alatt képes a témára élesíteni, ami új rekord az APS-C lapkás vázak esetén.


[+]

Szintén új fejlesztésű a 24 MP-es APS-C méretű Exmor CMOS érzékelő, mely ISO érzékenysége 100 és 51 200 között állítható, a jelfeldolgozásért pedig a BIONZ X egység felel. A mérnökök rézhuzalozást alkalmaztak a szenzor szerkezetében, aminek köszönhetően elmondásuk szerint tovább javult fényhasznosítás és gyorsabb lett a kiolvasási sebesség is.


[+]

Az új fókuszrendszernek és a megnövelt számú fókuszpontnak köszönhetően a 11 kép/mp-es sorozat esetében is magabiztos a folyamatos fókuszálás, valamint az adapterrel csatlakoztatott A-bajonettes objektívek esetén is elérhetővé vált a követő mód használata, amit az a6300 kínál elsőként az APS-C lapkás Sony vázak közül. Ugyanakkor élőkép esetén, gyakorlatilag megszakításmentesen érhető el 8 kép/mp-es sorozatfelvétel, aminek hála a téma követése folyamatos lehet. Ezáltal sokkal közelebb került a DSLR-ek optikai keresője által nyújtott folytonossághoz, míg korábban csak az elkészült képsorozatot láthattuk viszont a kijelzőn nagy sorozatsebesség esetén.


[+]

A váz 4K/UHD videók rögzítésére is lehetőséget biztosít 100 Mbps adatsűrűség mellett, amihez 20 MP-nyi (kb. 6K-nak megfelelő) területet hasznosít a szenzorból, és azt méretezi át, ezáltal 2,4x annyi információból dolgozik. Szintén elsőként az APS-C szenzoros gépek között Full HD felbontás mellett 120p képfrissítést és 100 Mbps adatsűrűséget kínál, akár követő fókusszal is. Emellett támogatja az S-Log gamma felvételi módot és az S-Gamut széles színteret is.

Az elektronikus kereső szerepét egy XGA OLED Tru-Finder tölti be, 2,4 millió képpont felbontással 120 fps frissítési rátával, míg hátul egy dönthető LCD kijelző található. Az időjárásálló magnézium vázon található 9 darab programozható gombra összesen 64 funkciót társíthatunk, ami kellő szabadságot biztosít.


[+]

A Sony a6300 várhatóan márciusban kerül a boltok polcaira, vázként 1000 dolláros, míg a 16-50 mm-es alapzoommal társítva 1150 dolláros áron.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés