Iszonyatos növekedés előtt a mikroszerverek piaca

A mikroszerverek piaca jelenleg rendkívül pici hiszen 2012-ben 88 000 terméket szállítottak le a cégek, ami persze a 2011-es 19 000-hez képest még így is robbanásszerű növekedés. Az IHS iSuppli legfrissebb elemzése szerint a szegmens idén tovább fog nőni, és 2013-ban 291 000 mikroszerver eladásával számolnak. A növekedés elsősorban az átalakuló igényeknek lesz köszönhető, mivel egyre több cég szeretne nagy sűrűségű és energiatakarékos szervereket befogni, emellett az ultramobil eszközök térhódítása is egyre hatékonyabb kiszolgálókért kiált.

Peter Lin, a piackutatás vezetője szerint a felhő rendszerek és az adatközpontok egyre nagyobb terhet kapnak majd a növekvő mobil eladások mellett. Ennek megfelelően a szervergyártóknak kiemelt fókuszt kell szentelni az adott szerver dizájnjára, hogy az megfeleljen a cégek igényeinek, ideértve a kiemelkedő bővíthetőséget, a kiváló energiahatékonyságot, valamint alacsony költségeket. A mikroszerverek ezen a ponton ideális választásnak bizonyulnak, így számos cég ilyen irányba fog fejleszteni a jövőben.


(forrás: IHS iSuppli)

Az IHS iSuppli úgy gondolja, hogy 2016-ban 1,2 millió mikroszerver is eladható, ami gyakorlatilag kiteheti a teljes szerverpiac 10%-át. Az ARM alapvetően erre a kitörési lehetőségre vár, és 2014-ben meg is lovagolják a mikroszerverek növekedését az új ARMv8-as architektúrára épülő 64 bites processzormagokkal, melyeket kifejezetten ilyen igényekhez fejlesztettek. A Facebook érdeklődik is az ARM-os vonal iránt. Ha sikerül meggyőzni a népszerű közösségi portál vezetőségét, akkor az a brit tervezőcég számára rendkívül nagy lépés lenne.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés