2019. augusztus 23., péntek

Útvonal

Hírek » Videokártya rovat

Modern környezetre vált az új Intel driver

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

A 25.20.100.6444-es verziójú meghajtó már MWD besorolású, vagyis az UWP-n keresztül fut.

Az Intel elérhetővé tette a 25.20.100.6444-es verziójú drivercsomagot, amely a 64 bites Windows 10 operációs rendszert támogatja. Az új meghajtó természetesen tartalmazza a HDMI-hez használható audio-, valamint a Turbo Boost modullal kiegészített HD Graphics drivert, a Media SDK futtatási környezetet, illetve az OpenCL eszközillesztőt, míg a hardvertámogatás szempontjából a Skylake, a Kaby Lake, a Coffee Lake, a Gemini Lake és az Apollo Lake kódnevű lapkák IGP-jét kezeli. Részletesebben leírva a meghajtó telepíthető a HD Graphics 500, 505, 510, 515, 520, 530, P530, 610, 615, 620, 630, P630, illetve Iris Graphics 550, Iris Pro Graphics 580 és Iris Plus Graphics 640 és 650, valamint UHD Graphics 610, 620 és 630 típusú integrált grafikus vezérlőkhöz.

Hirdetés

A friss eszközillesztő az Intel első MWD (Modern Windows Drivers) besorolású megoldása, ami azt jelenti, hogy a csomag az UWP-n (Universal Windows Platform) keresztül fog futni, és a telepítéshez is internetkapcsolat szükséges, hogy a Microsoft áruházából letöltse a szükséges komponenseket. A hivatalos néven UWD meghajtóknál eltűnik a manuális telepítés lehetősége, illetve nagyon fontos, hogy a kevésbé modern Windows környezetre írt driverekre visszaváltani csak nagyon nehezen lehet, tehát ez az út jelen esetben egyirányú.

A driver általános újítása a stabilabb Vulkan implementáció, a SPIR SPIR-V-re való cseréje az OpenCL esetében, a rendszermemória kisebb terhelése OpenGL alkalmazások futtatásakor, a növekvő üzemidő a DRRS-t (Display Refresh Rate Switching) támogató kijelzőkkel, illetve az automatikus grafikai paraméterezés funkció kiterjesztése az alábbi játékok támogatásával: Fallout 4, Far Cry 5, FIFA 18, Paladins, Path of Exile, The Sims 4, Smite, Borderlands 2, Euro Truck Simulator 2, PlayerUnknown's Battlegrounds, Rocket League és The Witcher 3: Wild Hunt. A csomag emellett az Artifact, az Eternal Card Game, a Farming Simulator 2019, valamint a Grip Combat Racing című játékokhoz kínál új vagy frissített profilt, utóbbi alkalmazás esetében viszont ajánlott az Iris Pro Graphics sorozatú grafikus vezérlő.

A hibajavításokra vonatkozóan korrigálásra kerültek az az NBA 2K19 a FIFA 19 (DirectX 12-es mód), illetve az Assassin's Creed: Origins című játékokban található grafikai anomáliák, illetve a Call of Duty: Infinite Warfare, a FIFA 19 (DirectX 12-es mód), valamint a World of Warcraft: Battle for Azeroth (DirectX 12-es mód) programokban előforduló stabilitási problémáknak is búcsút lehet inteni. Mindezek mellett a Battlefield 4 és a Dragon Age: Inquisition című alkotásokban előforduló, korábbi csomagok által okozott teljesítményvesztést is sikerült korrigálni, a Miracast is stabilan fog működni Pentium Silver és Celeron processzorokkal kiterjesztett módban, a Windows kijelzőbeállításoknál a megfelelő színmélység lesz jelezve az összes kijelzőn, a három vagy több virtuális kijelző is működni fog ED (Extended Configuration) módban, továbbá a 980x588 pixeles, 60 Hz-es egyedi felbontás is hozzáadható a megfelelő monitorokhoz.

Az Intel új HD Graphics UWD drivercsomagja a 64 bites Windows 10 operációs rendszerre az előbbi linken érhető el, és természetesen a dokumentáció sem maradt le.

Hirdetés

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.