Első körben csak Kína kap az Intel asztali grafikus kártyájából

Sajnos a sokak által várt dobozos VGA-k érkeznek a legkésőbb.

Az Intel még március végén mutatta be a mobil Arc termékcsalád első képviselőit, most pedig egy gyors helyzetjelentéssel élt Lisa Pearce, az érintett üzletágért alelnöke, hogy nagyjából miképpen is áll a piaci start tekintetében a sorozat.

A friss adatok értelmében az Arc 300M-es mobil megoldásokra épülő első notebookok már elérhetők Dél-Koreában, illetve a környező keleti piacokon, és ezeket hamarosan követni fogják az Arc 500M-es és 700M-es opciók. Az Intel terve az, hogy nyár elejére már globálisan is eljussanak a partnereikhez a szükséges GPU-k, így a notebookgyártók fel tudnak készülni a teljes világ letámadására.


[+]

Az asztali termékcsalád esetében először az Arc 300-as VGA-k kerülnek piacra, de kizárólag Kínában, és ezen belül is csak az OEM partnerek számára. Erre már a második negyedévben sor kerül. Az OEM-ekre vonatkozó globális elérhetőség szempontjából a harmadik negyedévvel számol az Intel, és várakozásaik szerint a nyár vége felé kaphatják meg az OEM-ek az Arc 500 és 700 sorozatú VGA-kat.

A vállalat dobozos grafikus kártyák piacára az OEM igények rendezése után fog figyelni. Ez vonatkozik az összes asztali megoldásra, tehát erre a területre érkeznek meg legkésőbb az újdonságok, és ez valószínűleg egy őszi rajtot jelent, ha optimista forgatókönyvet feltételezünk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés