Hordozható extra kijelző laptopokhoz

Három nap alatt összejött a kitűzött 300 000 eurós cél a Kickstarteren indított Slidenjoy kampányban. A laptopokhoz készített kiterjesztett kijelzők akár 180 fokban elforgathatók, működésükről pedig egy usb 3.0-s, vagy két darab usb 2.0-s porton keresztül gondoskodhatunk.


[+]

A három méretben (13", 15", 17") kapható kijelzők IPS technológiát használnak, 5 ms válaszidővel, 60 hz-es frissítési frekvenciával és 1920*1080 pixeles felbontással rendelkeznek. Súlyuk 50-100 gramm között mozog a mérettől függően. A fényerő 350 cd/m², a kontrasztarány pedig 1000:1.

Az egy kijelzős változat a korai támogatóknak 199 eurótól érhető el, a dupla pedig 299 eurótól. A szállításról azt írja a belga csapat, karácsonyra megérkeznek majd a közösségileg finanszírozott megjelenítők. Bár az eszköz Plug & Play, azért Windows és Mac driverek is készültek. A Linux felhasználóknak azonban biztosan akadnak majd problémái, nekik még várniuk kell; a készítők dolgoznak a megoldást jelentő illesztőprogramon.


[+]

Mindez remekül hangzik, már csak arra a kérdésre kell választ találni, hogy mi szükség van a kijelző hátára mágnesezett kiegészítőkre. Akkumulátorról nem sokat fogjuk őket használni, hiszen az extra fogyasztás gyorsan leszívja majd a telepeket, irodai/otthoni környezetben pedig számtalan alternatív megoldás létezik a hagyományos monitoroktól kezdve az USB-s kijelzőkig, alapvetően kedvezőbb áron.


[+]

Problémát jelenthet még, hogy a laptop a kiegészítőtől „fejnehéz” lesz, megfelelő támaszték nélkül nehezen használhatóvá válhat, ráadásul a dőlésszög is behatárolódik az oldalra kinyúló képernyők miatt. Azt sem szabad elfelejteni, hogy az USB-s megjelenítők tartalmát jellemzően a processzor számolja, ami nem kis terhelést jelent, főleg egyszerre kettőt használva.

Azóta történt

Előzmények