Hírek a szerkesztőségből: Videós projektbe kezd(t)ünk!

Többször tettünk már említést arról, illetve konkrétan be is ígértük már korábban, hogy a Prohardveren lesznek videók, videós tesztek. Volt is már próbálkozásunk ezzel kapcsolatban, hiszen a Heti Szemle végére mindig bekerült egy rövid mozgóképes hírösszefoglaló, de nyilvánvalóan nem erre gondoltunk hosszútávon, hanem egy olyan műsor készítése a cél, ami valóban elmegy videós tesztnek, de leginkább egy bemutatónak. A háttérben voltak is előkészületek az ezt megelőző időben, a lehetőségekhez mérten összehoztunk egy kisebb stúdiót a kezdéshez megfelelő berendezéssel, világítással, két kamerával, illetve greenboxszal. Ennek "működését" már láthatták azok, akik figyelemmel kísérik a Mobilaréna adásait, sőt  elefant is készített egy pár videós tesztet, amelyek már láthatóak voltak az oldalon nem is oly régen. A Prohardveren lényegében tehát egy - idővel pörgősebb, 5-10 perces blokkokból álló - hardveres műsor létrehozásán dolgozunk.

Nekikezdhettünk volna persze évekkel korábban is, de nem így alakult. A tavalyi évben megtettük az előkészületeket, mert nem akartunk belevágni úgy, hogy nagymama hímzett terítős asztalánál ülve, az ablakon beszűrődő fénynél egy mobilos kamerával vesszük fel az anyagokat. Persze nagyon jól tudjuk, nem csak a technikától lesz jó és élvezetes egy műsor, de az alaplépéseket mindenképp meg akartuk ez ügyben tenni. A jó videó alappillérének a jó témán felül a jó műsorvezetésnek és a profi vágásnak kell lennie, és itt jövünk képbe mi, akik ezekről – finoman szólva – csak keveset tudnak... :)

A feladattal nekünk (akik eddig is a tartalmat készítették) kell megbirkóznunk a jövőben. Tekintettel arra, hogy egyikünknek sincs ilyen irányú képzettsége, egyikünk sem színész, és videót is maximum hobbiból vágtunk eddig, ehhez pedig legfeljebb alap dolgokat használtunk egy videóvágó programon belül, kezdetben nem lesz más csak vér és veríték. Ezenfelül lesz még szenvedés, izzadtságszagú amatőr előadás és vágás, de 30-40 éves fejjel (ezt még leírni is fáj :)) igyekszünk megtalálni a stílusunkat, eközben felnőni a feladathoz, hogy a műsor kikupálódjon olyan szintre, amire idővel büszkék lehetünk. Ez viszont gyakorlás nélkül nem megy, tehát kénytelenek vagyunk publikusan bevállalni jelenlegi (nem-)tudásunkat, hogy abból mi is tanuljunk. A "szarok vagytok" megjegyzéseket előre borítékoljuk, ahogyan a "miért nem vesztek fel valami hozzáértőt, egy ekkora cég, mint a PH megengedhetné magának" c. beszólásokat is meg fogjuk kapni, de ez egy ilyen sport, ütésállóak leszünk (nem mellesleg, ha tényleg így lenne, akkor nem "bohóckodnánk" ezzel a feladattal mi magunk).

Mindezt azért írtuk csak le, hogy senkit se érjen meglepetés, ennek tudatában pedig csak annyit tudunk mondani, hogy "Stay tuned, jövőhéten jövünk az első videós bemutatóval"!

Azóta történt

  • A PROHARDVER! tesztelőt keres!

    Keressük azt a lelkes és felkészült fiatalos munkavállalót, aki szívesen csatlakozna csapatunkhoz, és aki egy legjobb steppingű procihoz hasonlóan bírja a terhelést.

Hirdetés