Hálózati médialejátszók és szolgáltatások az Iomegától

Több új terméket és szolgáltatást is bejelentett a napokban az Iomega. A cég legújabb eszközei a ScreenPlay HD Media Player sorozat három tagja, amelyek főleg nagy felbontású médiák lejátszását teszik lehetővé. A ScreenPlay HD-k az otthoni hálózat és a tévé vagy házimozi között teremtenek összeköttetést. A digitális tartalmakat elég felmásolni az eszközök merevlemezére amennyiben rendelkezik vele, vagy a 2.0-s USB csatlakozóira kötött külső winchesterről, hordozható tárolóról megnyitni, és máris lehet mozizni. Ennek megfelelően az Iomega termékei lényegében hálózati médialejátszók, amik akár 1 vagy 2 TB kapacitású merevlemezzel is rendelkezhetnek, a külön megvásárolható Wi-Fi adapterrel pedig vezeték nélkül is elérhetővé válnak a hálózat anyagai. A gépek támogatják a nagy felbontású videók lejátszását, továbbá rengeteg codec-et tartalmaznak, amikkel sokféle kép-, zene- és videóformátumot ismernek fel.

A ScreenPlay Director HD Media Player termékek még több codecet és fájltípust fognak támogatni, köztük a DivX formátumúakat is. Lejátszhatók vele az 1080p-s, azaz Full HD minőségű filmek, amiket az akár 2 TB-os winchesterén tárolhatunk. A kezelt formátumok közt megtaláljuk az MP3, AC3, WAV, OGG, WMA és AAC hangfájlokat, a H.264, MPEG-1/2/4 és WMV kódolású videókat és a JPEG, BMP, GIF, PNG és TIFF képeket. Nem csak a helyi hálózaton megosztott tartalmakat képes megnyitni, hanem az interneten elérhető (YouTube, Flickren) állományokat is kezeli. Külső eszköz csatlakoztatásához három darab 2.0-s USB aljzatot találunk rajta. A termék 1 TB-os változata 199, míg a kétszer ekkora 349 eurós áron vehető meg.

Director [+]
Iomega SxreenPlay Director HD Media Player [+]

A második Iomega a ScreenPlay Plus HD Media Player, ami 500 GB és 1 TB-os kapacitással vásárolható meg. Támogatja a 720p és 1080i felbontású videólejátszást, kezeli a DivX formátumú fájlokat, továbbá megjeleníthetőek vele az MPEG-1/2/4 videók, JPEG képek, valamint meghallgathatóak az MP3, AC3, WAV és WMA zenék. A Plus HD egy USB és egy HDMI aljzatot is tartalmaz. Az eszköz kisebb verziójáért 129 eurót kell fizetni, a nagyobbikért pedig 159-et.

Plus [+]
Iomega SxreenPlay Plus HD Media Player [+]

A termékcsaládnak van egy gazdaságosabb tagja is, a ScreenPlay TV Link Director modell, amelyben nincs belső merevlemez, így a vásárló a saját USB-s meghajtóját, pendrive-ját használhatja forrásként. A TV Link modell 109 euróba kerül.

Link [+]
Iomega SxreenPlay Link Director HD Media Player [+]

A terméksorozat tagjai tartalmazni fogják a Roxio CinemaNow szolgáltatást, amivel interneten keresztül vásárolhatunk és tölthetünk le zenéket, filmeket és további médiatartalmakat. A CinemaNow szórakoztató platform egyre több otthoni és mobil elektronikai berendezésen elérhető.

A lejátszók már kaphatók Európában, három év garanciával a fenti árakon. A médiatartalmak kezeléséhez egy távirányítót is mellékelnek a ScreenPlay-ekhez.

táv [+]
Az Iomega ScreenPlay HD-khoz mellékelt távirányító [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés