Hajtogatható androidos Yoga tabletet mutatott be a Lenovo – és Ashton Kutcher

A Lenovo egy újabb több üzemmódú számítógéppel rukkolt elő, melyet a Yoga Tablet elnevezéssel illettek. Az Android 4.2 operációs rendszert futtató újdonságnak nem kis felhajtást rendezett a gyártó, hiszen az élő bemutató keretében Ashton Kutcher demózta a 8 és 10 hüvelykes méretben debütáló gépeket, melyek három üzemmódot kínálnak a hatékonyabb tablethasználathoz. A kézi, a döntött és az állvány üzemmódok révén „a tablet alkalmazkodik az emberek használati szokásaihoz, nem pedig az embereket kényszeríti a technológiához való alkalmazkodásra” – írja a gyártó által kiadott közlemény. A Lenovo tervezői és mérnökei három kihívással akartak megküzdeni, amelyekkel a tablethasználók nap mint nap szembesülnek: elfáradnak, amikor kézben tartják és használják; többnyire nincs önmegtámasztó szerkezet, amikor az eszköz sík felületen fekszik; asztali használatkor a betekintési szög nem megfelelő. Ezek a tapasztalatok inspirálták a gyártót, amikor a Yoga Tabletnél szakítottak a vékony vágódeszkára hajazó kialakítással, és megalkották az említett használati módokat.

Ashton Kutcher és a Lenovo Yoga Tablet
Ashton Kutcher és a Lenovo Yoga Tablet (forrás: Getty Images for Lenovo) [+]

A henger alakú fogantyú révén a kézi üzemmódban az eszközök kényelmesen illeszkednek a felhasználó kezébe, így a Yoga Tabletet bizonyos helyzetekben egyszerűbb a kézben tartani. A kézi üzemmód – mely hasonlít ahhoz, ahogy az emberek a magazinokat a kezükben tartják olvasáskor – például egyszerűvé teszi az olvasást, a közösségi oldalak látogatását és a webböngészést. A Yoga Tablet állvány üzemmódba alakításához egyszerűen elforgatjuk az oldalsó hengert 90 fokkal, hogy a tabletállvány a helyére kerüljön, lehetővé téve, hogy az eszköz a saját lábán álljon meg egy asztalon. Ez az elhelyezés főként filmnézésnél, videohívásoknál lehet hasznos, de a felhasználók ekkor két kézzel is használhatják a tízujjas érintőképernyőt mindenféle segédeszköz nélkül, ráadásul a döntés szöge 110-től 135 fokig módosítható. A döntött üzemmódban a felhasználók az asztalra fektethetik a Yoga Tabletet és közvetlenül gépelhetnek, játszhatnak rajta vagy szörfölhetnek az interneten.


[+]

A Yoga Tablet több üzemmódos kialakítása lehetővé tette, hogy az akkumulátor üzemidő akár a 18 órát is elérje, köszönhetően a két nagy kapacitású akkumulátornak, melyet a henger alakú fogantyúban helyeztek el – a kisebbikben 6000, a nagyobbikban 9000 mAh-s akku fért. A Yoga Tabletről egyébként akár más eszközöket, például okostelefonokat is feltölthetünk a mellékelt USB kábel segítségével.


[+]

A 10 és 8 hüvelykes, 1280x800 képpontos IPS érintőkijelzővel rendelkező gépek belsejében a MediaTek MT8125-ös vagy a 3G-vel kiegészített MT8389-es négymagos SoC és 1 GB RAM dolgozik, a rendelkezésre álló tárolókapacitás 16 és 32 GB lehet, mely microSD-vel tovább bővíthető. A méret szerint növekvő sorrendben 400 és 610 grammot nyomó táblagépekből nem hiányzik az IEEE 802.11b/g/n-es Wi-Fi és a Bluetooth 4.0-s vezérlő, a Dolby Audio minősítéssel rendelkező hangszórók, valamint a két kamera, mely az előlapon 1,6 megapixel, a hátlapon pedig 5 megapixel felbontással bír. Mindemellett a 10 hüvelykes modellhez opcionális Bluetooth billentyűzet vásárolható, amely fedőlapként is szolgál, és felébreszti a tabletet, ha eltávolítják, illetve elaltatja, amikor felhelyezik.


[+]

A 8 hüvelykes modell ajánlott felhasználói ára 84 900 forint, amely ez év végétől lesz elérhető hazánkban.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés