Fapados kompakt SSD reppent ki a Gigabyte fészkéből

A lineáris lemezműveletekben legfeljebb 4 GB/s környéki tempóra képes megoldás a szerényebb kapacitásra vágyó, árérzékeny vásárlókat vette célba.

Hirdetés

A Gigabyte egy költséghatékony M.2 SSD-vel bővítette portfólióját, ami x4-es PCI Express 4.0 interfésszel, illetve 1.4-es NVMe protokollal dolgozik, és Gen4 4000E-ként kerül listázásra.

A 22 x 80 x 2,3 mm-es fizikai méretekkel rendelkező tároló 250 és 500 GB-os, valamint 1 TB-os változatokban készül, és bár kontrollerének mibenlétét nem feszegetik, a Windows 10 vagy 11 alatt működő HMB (Host Memory Buffer) technológia megléte olyan típusra utal, amely nem tud DRAM puffert kezelni. A szekvenciális olvasás/írás sebességének maximuma 4000/3900 MB/s, és a megadott 150, 300, továbbá 320 TBW tartósságokból kiindulva 3D TLC NAND flash lapkákat sejtünk a fedélzeten.


[+]

Az egyelőre ismeretlen árképzésű, 3 éves garanciával érkező konstrukció a TRIM parancs és a S.M.A.R.T. monitorozás mellett támogatja az Over-Provisiont, szoftveres hátországát pedig a gyártó SSD Tool Box applikációja jelenti. Ezzel nem csupán a meghajtó nevét, firmware verzióját, általános állapotát vagy hőmérsékletét kísérhetjük figyelemmel, hanem a Secure Erase funkció segítségével biztonságosan törölhetjük róla az összes adatunkat is.

Előzmények

Hirdetés