Hirdetés

Itt vannak az első SFX12VO-s tápegységek

A 3,3 és 5 voltos ágakat mellőző sztenderdnek eleget tevő típusokat az FSP jegyzi, és első körben kétféle wattérték kerül terítékre.

Nem is olyan régen szóba került, hogy az Alder Lake processzorok megérkeztével az Intel egy új tápszabványt vezetne be, az ATX12VO-t. Ez dióhéjban annyit tesz, hogy a táp csupán 12 voltos ággal rendelkezne, és a jó öreg 20+4 tűs ATX dugaszt egy (vagy kettő) 10 tűs konnektorral váltanák ki, a többi feszültségszint előállítása pedig az alaplapra hárulna.

Azóta már találkozhattunk efféle konstrukcióval, de az SFX formátum mostanáig nem szerepelt az opciók közt, ám az FSP a napokban bemutatta az első ilyen – elsősorban kompakt konfigurációkhoz szánt – modelleket, név szerint a 650 wattos FSP650-27SCB-t, illetve a 750 wattos FSP750-27SCB-t. A készenléti idő alatt jelentős energiamegtakarítással és egyszerűbb gyártási procedúrával kecsegtető szabványnak megfelelő, 12 V + 12 Vsb dizájnú megoldások kiérdemelték a 80 Plus Gold minősítést, és moduláris kábelezésük lapos kivitelű. Természetesen a 4+4 tűs EPS vagy a nyolctűs PCI Express csatlakozók továbbra sem hiányoznak; míg az előbbiből egyet, az utóbbiból kettőt fogunk majd a pénzünkért kapni.

A 20+4 tűs ATX csatlakozót váltó 10 tűs konnektor
A 20+4 tűs ATX csatlakozót váltó 10 tűs konnektor

A újoncok japán elektrolit kondenzátorokkal szerelt, OCP, OVP, SCP, OPP, valamint OTP védelmekkel ellátott elektronikáját egy 92 mm-es, golyóscsapágyas ventilátor hűti, és tartozék gyanánt egy ATX-es beépítőkeretet is mellékelnek hozzájuk. Sajnos a termékoldalak még nem készültek el, így a teljesítménnyel kapcsolatos, részletes információkat jelenleg nem tudjuk közölni. Egyelőre az árakról sem szól a fáma, mindenesetre úgy fest, hogy a jövevények először a cég OEM partnereinél állnak munkába.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés