Folytatódik az Infineon-Rambus jogvita

Az eljárás elvileg lezárult már, ám az Infineon megtámadta az Egyesült Államok Legfelsőbb Bíróságánál a korábban a "United States Court of Appeals for the Federal Circuit" által a Rambus számára hozott kedvező ítéletet. Amennyiben a Legfelsőbb Bíróság elfogadja az Infineon fellebbezését, úgy könnyen folytatódhat a jogi csatározás.

Az Infineon beadványában be akarja bizonyítani, hogy eljárási hiba történt, amikor a választott bíróság megsemmisítette egy 2001-es, esküdtbíróság által hozott ítéletet. Az ugyanis kimondta, hogy a Rambus csalt, mivel eltitkolta a JEDEC-szervezet előtt néhány szabadalmát. Az Infineon azt is megkérdőjelezi, hogy joga volt-e a mostani választott bíróságnak megsemmisítenie a korábbi esküdtbírósági határozatot.

A jogi vita egyre csak nyúlik, mint a rétestészta, hiszen az Infineonnak adott igazat 2002-ben a virginiai szövetségi bíróság is. Az Infineon tehát a fellebbezésének az elfogadásában bízik, míg a Rambusnak az amerikai szövetségi kereskedelmi bizottságtól (FTC) van félnivalója. Ez ugyanis még vizsgálja a kérdést, miszerint bevetett-e unfair praktikákat a memóriapiacon való monopolhelyzet elérésére a Rambus. Amennyiben ez beigazolódik, a Rambus többé nem kérhet pénzt az Egyesült Államokban a saját-fejlesztésű RAM-ok licencéért.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés