Első tesztek az OCZ PC4000 memóriáiról

Körülbelül egy héttel ezelőtt mutatta be a kétcsatornás memóriainterfésszel rendelkező alaplapokhoz kifejlesztett, párban szállított PC4000 memóriamoduljait az OCZ Technology. A Hardware-Mag német internetes oldal máris letesztelte az új jövevényt.


Forrás: www.hardware-mag.de


Forrás: www.hardware-mag.de

A tesztek lényege: a modulok stabilan működtek 555 MHz-es (!) órajelen 3-4-4-7-es időzítés mellett is, így az adatátviteli sávszélességük több, mint 3,3 GB/s volt. A tesztek során egy meg nem nevezett típusú, nForce 2-chipsetes alaplapot használtak az oldal munkatársai. 540 MHz-es órajel mellett a RAM-ok még működtek a 2,5-es CAS Latency-vel is. Az OCZ tehát nem átlagos termékeket alkotott, így ez a piaci versenynek, ezáltal a felhasználóknak kedvező fejlemény.

Sajnos a 2,5, de főleg a 3 órajeles késleltetés (latency) sokat elvehet örümünkből: ugyanis DDR500 ide vagy oda, egész biztosan jobban járunk mondjuk egy CL2-es DDR433-as RAM-mal.. (vagy igen, vagy nem.. - szerk.)

(meg kell azonban jegyeznünk néhány dolgot: 555MHz mellett elméletileg 4.3GB-os sávszélesség áll rendelkezésre, amit 1GB-tal alulmérni/nem kihasználni felvet pár kérdést.. másrészt, ha a ph tesztelte volna ezeket a ram-okat, biztosan egy VALÓDI dual channel konfigot állít össze, hiszen CPU2RAM-ot egy DDR-es FSB-s "QDR-es" RAM-os konfigon elég mókás méregetni.. ja, és a ph labor corsair-jei is elmennek 474MHz-en, éspedig 2-3-3-7(-1)-en, real dual channel setup mellett (DFI 875) 5.3GB-os(!) CPU2RAM sávszélességet prezentálva. (HW-mag-ék voltaképp közreadtak egy 206MHz-en járatott NF2-es rendszerből nyert FSB-sávszélességet(..), aminek a PC4000-hez sejthetően nincs túl sok köze. azért köszönjük.. ;) ))

  • Kapcsolódó cégek:
  • OCZ

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés