DTR noteszgépújdonságok HP és Compaq színekben

Hamarosan újabb, asztali számítógépeket is szégyenbe hozó teljesítménnyel rendelkező noteszgépekkel bővül a HP, illetve Compaq márkájú hordozható PC-k választéka. A napokban bejelentett három modell mindegyike az AMD legelső kétmagos mobil processzorára, a Turion 64 X2-re, vagy az olcsóbb, egymagos Semronra épül, mindhárom gép szélesvásznú kijelzőt kap és egyaránt elmondható róluk, hogy alapvetően multimédiás, illetve szórakoztató felhasználási területekre szánta őket megalkotójuk.

A korábbi modellekhez képest nemcsak belső tartalmát, hanem dizájnját tekintve is megújult a Compaq Presario v6000-es széria, mely az NVIDIA GeForce Go 6150 lapkakészletére épül, mely tartalmazza egyébiránt a 15,4 hüvelykes, WXGA (1280x800 pixeles) felbontású kijelző meghajtásáért felelős grafikus motort is. A gép szériafelszereltségéhez tartozik egy multiformátumú DVD-író, egy 5 az 1-ben kártyaolvasó, vezetékes, illetve vezeték nélküli hálózati vezérlő, opciós tartozék mindemellett a Bluetooth-modul. A noteszgép hangszóróit az Altec Lansing gyártja.

A Compaq Presario v5000-est váltó v6000 család gépei a kategóriától megszokott módon meglehetősen testesek és súlyosak; a notebookok háza 35,7 x 25,7 x 3,96 centiméter, tömegük 2,99 kilogramm. A gép akkumulátoros üzemidejét nem közölte a vállalat.

Szintén új dizájnt kapott a Pavilion dv6000 család kasztnija, a széria egyébiránt a fenti Compaq Presario modellhez hasonló paraméterekkel rendelkezik, így ez esetben is ugyanaz a lapkakészlet található a gépben, egyezik a monitor felbontása is, ugyanakkor opcióként valamivel erősebb, GeForce Go 7200 grafikus motorral is rendelhető a számítógép. Az opciós és szériatartozékok listája is megegyezik a fenti modellével, a Pavilion dv6000-es notebookok némelyikét webkamerával is ellátják.

A HP Pavilion dv6000 méretei és tömege gyakorlatilag hajszál pontosan megegyezik a Compaq márkájú gép paramétereivel, az akkumulátoros üzemidő ez esetben sem ismert.

A dv8000z családot felváltó HP Pavilion dv9000-es modellek esetében egy méretkategóriát feljebb lépett a gyártó, így ezek a noteszek már 17 hüvelykes, WXGA+ (1400x900 pixeles), vagy WSXGA+ (1680x1050 pixeles) felbontású szélesvásznú kijelzővel érkeznek. A TFT-k érdekessége, hogy kérhetők duplalámpás, megnövelt fényerejű, fényes képfelületű változatban is. A Pavilion dv9000-be már komolyabb grafikus motor kerül; ezekben a gépekben az NVIDIA 256 MB dedikált memóriával ellátott GeForce Go 7600 GPU-ja felel a megjelenítésért.

A dv9000 széria ezeken felül gyakorlatilag semmi újat nem mutat a már fentebb is említett két modellcsaládhoz képest, a nagyobb méretű kijelzőből eredő méretnövekedés, illetve a nagyobb tömeg (az alapkiépítésű gép 3,44 kilogrammot nyom) miatt ugyanakkor ezek a típusok csak korlátozottan hordozhatók.

A két új HP modellcsalád az iskolakezdés idején kerülhet a boltokba, ugyanakkor információink szerint Magyarországon nem kerülnek kereskedelmi forgalomba.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés