DeltaChrome Európában

A Club3D tegnap közleményben számolt be arról, hogy készen áll az S3 DeltaChrome S8 alapú videokártyák fogalmazására – a mainstream modell így rövidesen megjelenhet az európai boltok polcain. A kártyák – melyeken a grafikus mag 300, míg a memória 600 MHz-en üzemel – 256 MB DDR SDRAM-mal és D-Sub-, DVI-I-, valamint tv-csatlakozókkal kerülnek forgalomba, javasolt fogyasztói áruk 155 euró.

Amint az ismert, a DeltaChrome S8 nyolc pixel futószalaggal rendelkezik, és támogatja a Vertex Shader 2.0+ és Pixel Shader 2.0+ funkciókat. A DirectX 9-kompatibilis GPU 0,13 mikronos csíkszélességgel készül, 128 bites memóriavezérlővel rendelkezik és legfeljebb 256 MB memóriát támogat. A lapka különlegessége a Chromotion Programmable Video Engine programozható dekóder, amely számos videoformátum lejátszásának hardveres gyorsítását teszi lehetővé.

Az eredeti tervek szerint a DeltaChrome magból három változat került volna piacra: az F1 (amely 8 pixel futószalaggal rendelkezik és a leggyorsabb frekvencián fut), az S8 (amely szintén 8 futószalagot kap, de alacsonyabb sebességen üzemel) és a négy futószalagos S4. Piaci okok miatt azonban végül csupán az S8 (Nitro) látott napvilágot.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés