Creative Aurvana X-Fi: zaj kizárva

A Creative a most zajló berlini IFA kiállításon mutatta be a nagyközönségnek új, X-Fi termékcsaládjához tartozó fejhallgatóját, az Aurvana X-Fi-t. Az újdonság a gyártó szerint a minőségi komponenseknek és a hangzást javító beépített áramkörnek köszönhetően a legtöbb hasonló árkategóriában versengő fejhallgatót túlteljesíti.

Az Aurvana X-Fi fejlett zajcsökkentő elektronikával rendelkezik, beépített speciális mikrofonjával képes érzékelni a környezeti zajt, melyet az ANR (Active Noise Reduction) rendszer bizonyos kereteken belül kompenzálhat, kiolthat. Ez, illetve a fület teljesen körbeölelő, mégis kényelmes párnázás lehetővé teszi a környezeti zaj szintjének mintegy 20 decibeles csökkentését, ami főleg úton lévő zenekedvelők számára lehet hasznos. Az Aurvana X-Fi mindemellett az X-Fi Crystalizer és CMSS-3D révén valamelyest javíthat a hangképen, illetve 3D-s hangzást is szimulálhat – ezeket a funkciókat egy-egy könnyen elérhető gombbal lehet aktiválni.

A fejhallgató legfontosabb komponensének számító, 40 milliméteres átmérőjű, neodímium mágnessel ellátott sugárzók 20 és 20 000 Hz közti frekvenciatartományban szólaltatják meg a hangot, a rendszer érzékenysége 105 dB/mW (1 kHz-nél). A fejhallgató és a hangforrás közt aranyozott csatlakozóvéggel ellátott, oxigénmentes rézkábelen közlekedik a jel.

Az új Creative fejhallgató megjelenési dátumát egyelőre nem tűzték ki, és nem tudni azt sem, mennyibe fog kerülni az Aurvana X-Fi.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés